Subscribe Us

Ingelegde witte kool

Ingelegde witte kool - Kool, die de voorbode van het winterseizoen wordt genoemd, heeft  zijn plaats op de toonbanken van de supermarkten genomen. Witte kool heerlijk en gezond in  verschillende maaltijden, maar... Hoe leuk zou het zijn als je ze zelf inlegt om ze weer de hele winter door te kunnen consumeren en serveren aan tafel? Dat kan in een paar simpele stappen met dit recept voor Ingelegde witte kool.


Hoe maak je Ingelegde witte kool?


Ingrediënten voor Ingelegde witte kool

1 middelgrote witte kool

Half glas zeezout

3 bollen knoflook

1 theelepel citroenzuur

1 kopje druivenazijn

Om in te leggen:

1 glazen pot van 4,5 liter


Bereiding Ingelegde witte kool

  • Haal de buitenste bladeren van de witte kool eraf, was de witte kool in ruim water.
  • Snijd de middelgrote witte kool op verschillende plaatsen in de lengte door en verwijder de wortel in het midden.
  • Verdeel de witte kool vervolgens in 4 delen en snijd elk deel in willekeurige grootten.
  • Doe de gesneden witte kool in een diepe kom, bestrooi met zeezout en wrijf de witte kool ongeveer 10 minuten lang met behulp van je handen.
  • Schik de gesneden witte kool in een glazen pot van 4,5 liter en druk elke keer wat aan zodat er geen gaten tussen zit.
  • Schil al je knoflook en leg deze hier en daar tussen de witte kool stukken in.
  • Herhaal dit met al je witte kool stukken tot de glazen pot vol is. Vergeet niet de knoflook toe te voegen.
  • Voeg vervolgens de citroenzout, azijn en water toe in een kom, roer en schenk in de pot met de witte kool stukken tot die vol is en sluit de deksel goed.
  • Zorg ervoor dat de pot luchtdicht is en draai vervolgens de pot ondersteboven.
  • Bewaar je Ingelegde witte kool die je hebt bereid 15 dagen op een koele en donkere plaats.
  • Als je kool is verkleurd is, is je ingelegde witte kool klaar voor consumptie.
  • Desgewenst kan je je ingelegde witte kool in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk.


    

    

    

    

Een reactie posten

0 Reacties