Karpatka - Karpatka is een traditionele Poolse slagroomtaart met een cakeachtige berg vorm waar ook de naam waarschijnlijk vandaan komt. Het is gemaakt met room tussen 2 soezendegen. Je zult versteld staan van deze lustopwekkende taart en smaak.
Hoe maak je Karpatka?
Ingrediënten
Voor het deeg;
4 eieren
250 ml water
150 gram bloem
120 gram roomboter
Een snufje zout
Een half pakje Bakpoeder
Voor de room;
750 ml melk
3 eetlepels maiszetmeel
3 eetlepels bloem
1 glas suiker
1 pak vanillepoeder
2 eidooiers
1 eetlepel roomboter
Om te versieren;
Poedersuiker
Aardbeien
Bereiding
Voor het deeg:
- Doe het water en de roomboter in een pan op het vuur.
- Roer zachtjes tot het smelt.
- Voeg vervolgens de bloem toe en roer opnieuw tot het een deegconsistentie krijgt en haal de pan van het vuur.
- Voeg de eieren één voor één toe en roer met behulp van een een garde.
- Voeg de bakpoeder toe en roer opnieuw.
- Snijd het deeg doormidden.
- Leg de eerste helft in een cakevorm en bak 30-35 minuten in de oven op 180 graden.
- Bak vervolgens de andere helft op de zelfde manier.
Voor de room:
- Voeg op roomboter na, al je ingrediënten voor de room in een pan op het vuur.
- Voeg vervolgens de roomboter toe, roer en haal van het vuur.
- Dek de room af met huishoudfolie en laat je room afkoelen op kamertemperatuur.
- Doe eerst het onderste deeg in een springvorm en verdeel je room erop.
- Leg vervolgens de andere helft van het deeg erop, bestrooi met poedersuiker en garneer met vruchten naar wens.
Geniet ervan!
0 Reacties