Subscribe Us

Karpatka

Karpatka - Karpatka is een traditionele Poolse slagroomtaart met een cakeachtige berg vorm waar ook de naam waarschijnlijk vandaan komt. Het is gemaakt met room tussen 2 soezendegen. Je zult versteld staan ​​van deze lustopwekkende taart en smaak. 

Hoe maak je Karpatka?


Ingrediënten

Voor het deeg;

4 eieren
250 ml water
150 gram bloem
120 gram roomboter
Een snufje zout
Een half pakje Bakpoeder


Voor de room;

750 ml melk
3 eetlepels maiszetmeel
3 eetlepels bloem
1 glas suiker
1 pak vanillepoeder
2 eidooiers
1 eetlepel roomboter


Om te versieren;

Poedersuiker
Aardbeien

Bereiding

Voor het deeg:
  • Doe het water en de roomboter in een pan op het vuur.
  • Roer zachtjes tot het smelt.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en roer opnieuw tot het een deegconsistentie krijgt en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer met behulp van een een garde.
  • Voeg de bakpoeder toe en roer opnieuw.
  • Snijd het deeg doormidden.
  • Leg de eerste helft in een cakevorm en bak 30-35 minuten in de oven op 180 graden.
  • Bak vervolgens de andere helft op de zelfde manier.
Voor de room:
  • Voeg op roomboter na, al je ingrediënten voor de room in een pan op het vuur.
  • Voeg vervolgens de roomboter toe, roer en haal van het vuur.
  • Dek de room af met huishoudfolie en laat je room afkoelen op kamertemperatuur.
  • Doe eerst het onderste deeg in een springvorm en verdeel je room erop.
  • Leg vervolgens de andere helft van het deeg erop, bestrooi met poedersuiker en garneer met vruchten naar wens.

Geniet ervan!

    

Een reactie posten

0 Reacties