Hoe maak je Kuru Dolma?
Ingrediënten
Voor de vulling:
gedroogde aubergines
250 gr. rundergehakt
2 glazen rijst
3 tomaten
groene paprika
2 uien
1 citroen ( 1/2 voor de vulling, 1/2 voor de saus)
4 steentjes knoflook
peper pasta (Biber Salca)
zwarte peper
zout
250 gr. rundergehakt
2 glazen rijst
3 tomaten
groene paprika
2 uien
1 citroen ( 1/2 voor de vulling, 1/2 voor de saus)
4 steentjes knoflook
peper pasta (Biber Salca)
zwarte peper
zout
zonnebloemolie
Voor de Saus:
zonnebloemolie
4 teentjes Knoflook
droge munt
tomatenpuree
1/2 Citroen
Bereiding
Voor de vulling:
- Hak de ui, knoflook, tomaat en groene paprika in stukjes en doe dit in een kom.
- Voeg de peperpasta, zonnebloemolie, en het gehakt erbij.
- Voeg de zwarte peper en het zout toe.
- Was de rijst en zeef het tot het water er uit is en voeg toe.
- Pers de citroen en voeg toe aan de vulling.
- Meng nu alles tot een geheel. Je vulling is klaar 😊
Comnineren:
- Kook de gedroogde aubergine tot ze zacht worden in een pan.
- Giet af en vul de aubergine met de vulling die je hebt bereid.
- Doe de gevulde aubergines rechtop in een pan.
- Giet gekookt water in de pan tot de gevulde aubergines bedekt zijn en breng het aan de kook.
- Als het begint te koken laat je het nog ongeveer 40 minuten koken op laag vuur. Als de rijst gaar is, is je Dolma gerecht bijna klaar.
Bereiding Saus
- Neem een sauspan en doe er 4 eetlepels zonnebloemolie in.
- Voeg de Biber salcasi en gesneden knoflook toe en laat de saus sudderen tot de knoflook gaar is.
- Voeg de citroensap en droge munt toe en laat nog een 1/2 minuut sudderen.
- Je saus is klaar.
- Giet de saus over je pan met Dolma's en laat het geheel nog 1 minuut koken op middelhoog vuur.
- Haal vervolgens de pan van het vuur en dek het deksel af.
- Wacht daarna 10 minuten alvorens het serveren.
Eet smakelijk!
0 Reacties