Subscribe Us

Kuru Dolma


Kuru Dolma wordt bereid met zongedroogde tomaten uit de warmere landen. Zoals je ze misschien weleens in de winkel tegen bent gekomen zijn de gedroogde aubergine ook in Nederland verkrijgbaar. De bereiding is makkelijker dan je zou denken. In dit recept leg ik uit hoe je Dolma op zijn lekkerst kunt fixen 😉. Haal  je handen maar uit de mauwen.

Hoe maak je Kuru Dolma?



Ingrediënten


Voor de vulling:

gedroogde aubergines
250 gr. rundergehakt
2 glazen rijst 
3 tomaten
groene paprika
2 uien
1 citroen ( 1/2 voor de vulling, 1/2 voor de saus)
4 steentjes knoflook
peper pasta (Biber Salca)
zwarte peper
zout 
zonnebloemolie


Voor de Saus:

zonnebloemolie
4 teentjes Knoflook
droge munt
tomatenpuree
1/2 Citroen


Bereiding

Voor de vulling:
  • Hak de ui, knoflook, tomaat en groene paprika in stukjes en doe dit in een kom.
  • Voeg de peperpasta, zonnebloemolie,  en het gehakt erbij.
  • Voeg de zwarte peper en het zout toe.
  • Was de rijst en zeef het tot het water er uit is en voeg toe.
  • Pers de citroen en voeg toe aan de vulling.
  • Meng nu alles tot een geheel. Je vulling is klaar 😊
Comnineren:
  • Kook de gedroogde aubergine tot ze zacht worden in een pan.
  • Giet af en vul de aubergine met de vulling die je hebt bereid.
  • Doe de gevulde aubergines rechtop in een pan.
  • Giet gekookt water in de pan tot de gevulde aubergines bedekt zijn en breng het aan de kook.
  • Als het begint te koken laat je het nog ongeveer 40 minuten koken op laag vuur. Als de rijst gaar is, is je Dolma gerecht bijna klaar.
Nu de saus voor extra smaak essentie.

Bereiding Saus

  • Neem een sauspan en doe er 4 eetlepels zonnebloemolie in.
  • Voeg de Biber salcasi en gesneden knoflook toe en laat de saus sudderen tot de knoflook gaar is.
  • Voeg de citroensap en droge munt toe en laat nog een 1/2 minuut sudderen.
  • Je saus is klaar.
  • Giet de saus over je pan met Dolma's en laat het geheel nog 1 minuut koken op middelhoog vuur.
  • Haal vervolgens de pan van het vuur en dek het deksel af.
  • Wacht daarna 10 minuten alvorens het serveren.

Eet smakelijk!



Een reactie posten

0 Reacties