Subscribe Us

Kwark kaas met pecannoten


Lor peyniri - Verse kaas: Een onmisbaar lekkere kaas voor bij het ontbijt. In tegenstelling tot kant en klare kazen uit de Supermarkt, zal de Verse kaas met pecan die je thuis uit melk kunt stremmen ongelooflijk lekker zijn.

Hoe maak je Verse kaas met pecannoten?

                               

Ingrediƫnten

2 liter melk
3-4 eetlepels citroensap
2-3 eetlepels olijfolie
Zout
13 pecan noten


                                                

Bereiding

  • Spoel de pan waarin je de melk gaat koken. Zo voorkom je dat de melk tijdens het koken aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Voeg 2 liter melk toe in de pan en breng aan de kook.
  • Wanneer de melk kookt en begint te schuimen, giet je 3-4 eetlepels citroensap, ongeveer (evenveel als het sap van 1 citroen).
  • De citroen zal de melk laten stremmen en de kwark kaas zal zich beginnen te vormen. Je kunt in plaats van citroen ook een ander zuur gebruiken zoals azijn of yoghurt.
  • Roer lichtjes met een houten lepel.
  • Wanneer er groen helder water onder de wrongel ontstaat, giet je het af in een zeef. Voeg zout naar smaak toe terwijl het nog heet is.
  • Je zelfgemaakte verse kaas is nu klaar. 
  • Voeg de verse kaas, 2-3 eetlepels olijfolie en circa 13 pecannoten in een blender en meng circa 2 minuten tot je een smeerbare consistentie hebt. 
  • Als je vind dat de consistentie van de verse kaas te droog is kun je een kleine hoeveelheid van het sap in de pan er bij voegen.
  • Gooi het sap in de pan niet weg. Hiermee kan je de bloemen water geven en ze laten bloeien.

    
                  
    
    

Een reactie posten

0 Reacties