Subscribe Us

Mutancana

Mutancana - Ja ja leuke naam voor een gerecht! Dat vind ik ook. :) De Mutancana was één van de favoriete gerechten van Fatih Sultan Mehmet uit de Ottomaanse tijd, geboren in Edirne Palace. De Mutancana heeft tot op de dag van vandaag zijn unieke smaak en beroemdheid behouden. Mutancana werd geserveerd op de paleisbanketten. Mutancana is een gerecht dat bereid wordt met kip of rood vlees. Over het algemeen wordt lamsvlees gebruikt. Mutancana, gemaakt met lamsvlees en gedroogd fruit, is één van de beste voorbeelden die laat zien hoe heerlijk de combinatie van zoet en zout kunnen smaken.

Hoe maak je Mutancana?


Ingrediënten

450 g lamsschenkel zonder bot
100 g sjalotten
30g ongeroosterde geschilde amandelen
30 g gedroogde abrikozen 6-7 stuks
15 g rozijnen
30 g gedroogde pruimen 6-7 stuks
30 g gedroogde vijgen 2-3 stuks
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels honing
Zout
1,5 glas warm water
bosje verse tijm
1 theelepel zwarte peper korrels
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel kaneel

Bereiding

  • Smelt de roomboter in de pan of wok.
  • Voeg het vlees, kaneel en de zwarte peper korrels toe.
  • Rooster het vlees door af en toe te roeren tot het vlees het sap afvoert en weer opneemt.
  • Voeg vervolgens de uien toe en rooster nog 2-3 minuten.
  • Voeg 1,5 glas warme water toe en kook op laag vuur gedurende 45 minuten met gesloten deksel.
  • Voeg het zout toe en kook nog 5 minuten.
  • Bak in een aparte pan de amandelen, gehakte vijgen, rozijnen, pruimen, abrikozen en honing in olijfolie.
  • Voeg het fruit en de amandelen mengsel aan het vlees.
  • Meng en serveer warm.
  • Garneer de Mutancana met verse tijm.
  • Je kunt Mutancana ook serveren met rijst.

Eet smakelijk!



    

    

Een reactie posten

0 Reacties