Subscribe Us

Pompoen dessert

Een bijzonder pompoen dessert recept voor herfst en winter. De smaak is zo heerlijk dat je het vaker zult maken voor je zelf en/of je gasten. 


    

Ingrediƫnten

5 glazen melk

1 glas griesmeel

¾  glas suiker (drie vierde glas)

1 pakje vanillesuiker

Schil van 1 sinaasappel - fijn geraspt-

2 of 3 eetlepels cacaopoeder

1,5 glas gekookte en gepureerde pompoen

1 volle eetlepel suiker


         


Bereiding Pompoen dessert  šŸŽƒ 

  • Meng al roerend de melk, het griesmeel, de sinaasappelschil en ¾ glas suiker in een pan op middelhoog vuur met behulp van een draadgarde.
  • Haal je pan van het vuur als het mengsel begint te pruttelen en is ingedikt en roer er vanillesuiker doorheen.
  • Giet Ć©Ć©n derde van de mengsel in een andere kom, roer de cacaopoeder er doorheen en giet het cacaomengsel in een middelgrote met water bevochtigde ronde pyrex schaal.
  • Giet het resterende mengsel over de cacaomengsel.
  • Meng tot slot de pompoenpuree met1 volle eetlepel suiker en meng.
  • Verdeel je pompoenpuree als laatste laag over je dessert heen. toe aan het resterende dessert en meng.
  • Laat de Pompoen dessert op het aanrecht staan ​​tot het op kamertemperatuur is en laat het 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Garneer je Pompoen dessert naar wens met gemalen kokos en pompoenpitten
Eet smakelijk!

    


    

Een reactie posten

0 Reacties