Ingrediënten
5 glazen melk
1 glas griesmeel
¾ glas suiker (drie vierde glas)
1 pakje vanillesuiker
Schil van 1 sinaasappel - fijn geraspt-
2 of 3 eetlepels cacaopoeder
1,5 glas gekookte en gepureerde pompoen
1 volle eetlepel suiker
Bereiding Pompoen dessert 🎃
- Meng al roerend de melk, het griesmeel, de sinaasappelschil en ¾ glas suiker in een pan op middelhoog vuur met behulp van een draadgarde.
- Haal je pan van het vuur als het mengsel begint te pruttelen en is ingedikt en roer er vanillesuiker doorheen.
- Giet één derde van de mengsel in een andere kom, roer de cacaopoeder er doorheen en giet het cacaomengsel in een middelgrote met water bevochtigde ronde pyrex schaal.
- Giet het resterende mengsel over de cacaomengsel.
- Meng tot slot de pompoenpuree met1 volle eetlepel suiker en meng.
- Verdeel je pompoenpuree als laatste laag over je dessert heen. toe aan het resterende dessert en meng.
- Laat de Pompoen dessert op het aanrecht staan tot het op kamertemperatuur is en laat het 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Garneer je Pompoen dessert naar wens met gemalen kokos en pompoenpitten
Eet smakelijk!
0 Reacties