Subscribe Us

Tarsus Hummus

Tarsus Hummus is een bijzonder gerecht dat zijn bekendheid heeft gekregen in de stad Tarsus van Turkije. De eerste Hummus productie in Tarsus begon in de jaren 1920 en is tot op de dag van vandaag voortgezet. Tarsus Hummus is een zeer beroemd gerecht in de regio en er zijn zelfs restaurants die alleen Tarsus Hummus op hun menu hebben staan.

                                                 

Hoe maak je Tarsus Hummus?


Ingrediënten

Voor de Hummus:
3 glazen gekookte kikkererwten (bewaar het kookwater om de Hummus te bereiden)
1 glas tahin
5 teentjes knoflook - geperst -
Zout 
Komijn 
Sap van 1 kleine citroen

Voor de Saus:

Zonnebloemolie
Sucuk - in schijfjes of bokjes -
1 theelepel Biber salcasi (uit de Turkse winkel )
Chilivlokken
Sumak (Sumac)
Peterselie - fijngehakt -
(desgewenst) Een paar kikkererwten

                                                   

Bereiding

  • Doe de kikkererwten, wat water van de kikkererwten en de tahini in een pan en pureer goed met een rondo.
  • Voeg de geperste knoflook, citroensap, komijn en zout toe, meng goed en zet op het vuur, laat het even pruttelen tot het opwarmt en leg op een serveerbord of serveerschaal.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en voeg één theelepel Biber salcasi toe en los het even op.
  • Voeg vervolgens de sucuk toe en bak de Sucuk schijfjes om en om.
  • Voeg als laatst de chilivlokken toe en zet het vuur uit.
  • Schenk de Saus die je hebt bereid geleidelijk over je hummus heen.
  • Garneer de Tarsus Hummus met sumac, komijn, peterselie en kikkererwten.
  • Serveer de Tarsus Hummus warm.
Geniet ervan!



    

    


      







 

Een reactie posten

0 Reacties