Subscribe Us

Artisjokken met tuinbonen

Artisjokken met tuinbonen - Artisjok wordt in Turkije het meest geteeld rondom de Zwarte Zee, Middellandse Zee en de Egeïsche Zeegebieden en is een natuurlijke bron van antioxidanten. Deze groente, die ook wordt gebruikt in de Italiaanse en Franse keuken, versterkt het afweersysteem van het lichaam. Daarom wordt aanbevolen om het eenmaal per week te consumeren, vooral in de koudere dagen van het jaar. Naast cel herstel brengt de artisjok ook de bloedspiegels in evenwicht. Ook wordt het heel vaak opgenomen in dieetlijsten omdat het de spijsverteringstelsel reguleert. Je kunt het recept voor Artisjokken met tuinbonen zowel met verse artisjokken en verse tuinbonen bereiden als in andere seizoenen met ingeblikte of bevroren artisjokken en tuinbonen bereiden. Zo kun je Artisjokken met tuinbonen in elk seizoen heerlijk consumeren...

Ingrediënten

250 gr tuinbonen

5 artisjokken

1 middelgrote ui

1 kopje plantaardige olie

1 eetlepel bloem

2 stuks suikerklontjes

zout

een halve citroen

Om te garneren:

dille

                                                 

Bereiding

  • Week eerst de artisjokken in citroenwater om te voorkomen dat ze donker worden.
  • Hak de ui fijn naar eigen wens en fruit ze in plantaardige olie. Voeg één eetlepel bloem toe en blijf roeren. 
  • Voeg ondertussen suiker en zout toe.
  • Plaats de artisjokken in de pan met de holle kant naar beneden gericht.
  • Voeg de gekookte water toe tot de artisjokken bedekt zijn, voeg de halve citroen ook toe en laat de artisjokken doorkoken op middelhoog vuur met gesloten deksel.
  • Voeg na ongeveer 10 minuten de tuinbonen toe aan de pan en laat het doorkoken tot de artisjokken gaar zijn.
  • Je kunt zien of de artisjokken gekookt zijn door middel van erin prikken met een vork. Als het water in de pan minder is en de artisjokken nog steeds niet gaar zijn, kun je wat gekookt water bijvoegen aan de pan.
  • Zodra de artisjokken en de tuinbonen gaar zijn, zet je het vuur uit en laat je gerecht eventjes afkoelen.
  • Leg vervolgens de afgekoelde artisjokken op een serveerschaal met de holle kan naar boven toe gericht en vul de middelste gedeelten van de artisjokken met je tuinbonen en saus uit de pan.
  • Garneer met fijngehakte dille en serveer koud of warm.
Geniet ervan!


    

    


Een reactie posten

0 Reacties