Subscribe Us

Bounty cake

 

Bounty cake - Een zachte en een stijlvolle cacao cake recept met met kokos bolletjes. Wie thuis zin heeft om een heerlijke cake met kokos bij de thee te bakken raad ik het recept voor Bounty cake zeker aan. Bovendien is het een vriendelijk recept voor degenen die en koemelkallergie hebben. Want in dit recept gebruik je geen melk!

Hoe maak je Bounty cake?

Ingrediënten

3 eieren op kamertemperatuur

1,5 glas kristalsuiker

1 glas gezette thee

1glas plantaardige olie

1 pakje bakpoeder

3 eetlepels cacaopoeder

3 glazen bloem 

Ingrediënten voor de kokosbolletjes:

2 eiwitten

2 glazen gemalen kokos

1 glas poedersuiker

Voor de saus:

Een halve glas melkchocolade

2 eetlepels room

Bereiding

Voor de Kokosbolletjes:

  • Klop 2 eiwitten stijf met een mixer.
  • Voeg 1 glas poedersuiker en 2 glazen gemalen kokos toe en kneed.
  •  Als de gemalen kokos helemaal nat is, breek je met je handen stukjes af en maak je er balletjes ter grootte van een grote walnoot van. (Zoals je kunt zien, plakken ze gemakkelijk als je erin knijpt.)
  •  Met deze ingrediënten heb ik 9 kokosbolletjes verkregen. Laat de kokosbolletjes een half uur in de koelkast rusten.
Voor  het cakebeslag:

  • Klop 3 eieren, 1,5 glas kristalsuiker, tot het schuimig wordt. Voeg 1 glas plantaardige olie, 1 glas gekoelde gezette thee toe en klop verder.
  • Zeef de overige droge ingrediënten en voeg toe.
  • Voeg eerst 3glazen bloem, 1 pakje bakpoeder, 3 eetlepels cacao toe en meng verder. Zorg ervoor dat je een dikke cakebeslag hebt, zo zinken de kokosbolletjes niet te veel. 
  • Vet de cakevorm in en giet eerst de helft van je cakebeslag erin.
  • Leg vervolgens de kokosbolletjes uit de koelkast op de cake en giet de resterende cakebeslag er overheen.
  • Laat de Bounty cake in een voorverwarmde oven op 170°C bakken gedurende 50 minuten.
  • Laat de gebakken Bounty cake eerst goed afkoelen op het aanrecht en snijd zo nodig de randen los.
  • Keer de Bounty cake voorzichtig om op een bord van geschikte grootte en laat de cake uit de cakevorm glijden.
Voor de Saus:

  • Smelt de witte chocolade op au bain-marie wijze, meng met 2 eetlepels room en giet over je Bounty cake heen.
  • Snijd de Bounty cake in plakjes en serveer.



Eet smakelijk!


Een reactie posten

0 Reacties