Hoe maak je gevulde appels?
Ingrediënten
6 appels
Half glas water
Halve glas bruine suiker
2 eetlepels kristalsuiker
1 kopje rozijnen
Halve glas walnoten (gemalen)
1 dessertlepel kaneel
Een halve theelepel zwarte peper
6 eetlepels roomboter
Voor de Karamelsaus:
3 eetlepels roomboter
Een halve glas vloeibaar slagroom room
Een halve glas kristalsuiker
Voor de top:
Kaneel
Bereiding
- Breng het water, de bruine suiker, kristalsuiker, gemalen kokos en zwarte peper in een kleine steelpan aan de kook, meng en laat nog 10 minuten sudderen.
- Voeg vervolgens de walnoten en de rozijnen toe, meng en zet het vuur meteen uit.
- Was de appels, schil en snijd de boven en onderkant plat, verwijder het klokhuis en hol ze met behulp van een keukenboor uit.
- Vul de appels gelijkmatig met de vulling die je hebt bereid.
- Leg op elke appel één dessertlepel roomboter en bestrooi met kaneel.
- Leg de appels op de ingevette bakplaat.
- Bak je gevulde appels in een voorverwarmde oven op 180 graden 40/45 minuten lang.
- Breng de kristalsuiker en roomboter aan de kook in een steelpan.
- Als het een iets donkerdere kleur krijgt, voeg je de slagroom die je in een aparte kom hebt geklopt toe aan het mengsel.
- Laat het één keer koken en zet het vuur uit.
- Schenk tijdens het serveren de karamelsaus over de appels en strooi desgewenst nog wat kaneel.
0 Reacties