Subscribe Us

Gevulde appels




Hoe maak je gevulde appels?

Ingrediënten

6 appels 

Half glas water

Halve glas bruine suiker

2 eetlepels kristalsuiker

1 kopje rozijnen

Halve glas walnoten (gemalen)

1 dessertlepel kaneel

Een halve theelepel zwarte peper

6 eetlepels roomboter

Voor de Karamelsaus:  

3 eetlepels roomboter

Een halve glas vloeibaar slagroom room

Een halve glas kristalsuiker

Voor de top:

Kaneel



Bereiding

  • Breng het water, de bruine suiker, kristalsuiker, gemalen kokos en zwarte peper in een kleine steelpan aan de kook, meng en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Voeg vervolgens de walnoten en de rozijnen toe, meng en zet het vuur meteen uit.
  • Was de appels, schil en snijd de boven en onderkant plat, verwijder het klokhuis en hol ze met behulp van een keukenboor uit.
  • Vul de appels gelijkmatig met de vulling die je hebt bereid.
  • Leg op elke appel één dessertlepel roomboter en bestrooi met kaneel.
  • Leg de appels op de ingevette bakplaat. 
  • Bak je gevulde appels in een voorverwarmde oven op 180 graden 40/45 minuten lang.
Voor de karamelsaus: 

  • Breng de kristalsuiker en roomboter aan de kook in een steelpan.
  • Als het een iets donkerdere kleur krijgt, voeg je de slagroom die je in een aparte kom hebt geklopt toe aan het mengsel.
  • Laat het één keer koken en zet het vuur uit.
  • Schenk tijdens het serveren de karamelsaus over de appels en strooi desgewenst nog wat kaneel.
Geniet ervan !



   

    

    


Een reactie posten

0 Reacties