Subscribe Us

Gevulde druivenbladeren

Gevulde druivenbladeren - Yaprak sarmasi

Hoe maak je gevulde druivenbladeren?


Ingrediƫnten

200 gram verse druiven bladeren uit pot

150 gram rundergehakt

2 kleine uien - fijngesneden -

1 glas witte rijst

1 afgestreken eetlepel (paprikapuree) Bibersalcasi uit een Turkse winkel

1 dessertlepel tomatenpuree

Sap van een halve citroen

1 theelepel zwarte peper

2 theelepels komijnpoeder

desgewenst 1 theelepel chilivlokken

half glas zonnebloemolie

zout is zo nodig


Bereiding

  • Lek de druivenbladeren uit pot uit, was en knijp het overtollige water uit.
  • Meng en kneed al je ingrediĆ«nten voor de vulling in een kom.
  • Breek de steel van je druivenblad af en leg het druivenblad binnenstebuiten met de punt naar boven op een plat bord.
  • Verdeel ongeveer een halve eetlepel van je vulling horizontaal op de onderste gedeelte van het druivenblad.
  • Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol vanaf de onderkant tot je druivenblad helemaal opgerold is.
  • Herhaal dit met al je druivenbladeren en schik ze in een pan.
  • Verdeel nog een beetje  zonnebloemolie over je gevulde druivenbladeren.
  • Voeg water toe aan de pan tot je gevulde druivenbladeren bedekt zijn en leg er een hittebestendige bord op. Dit verstevigd de gevulde druivenbladeren.
  • Kook ongeveer 15 a 20 minuten onder af en toe te controleren de gevulde bladeren met gesloten deksel.
  • Serveer met yoghurt of Cacik.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties