Gevulde druivenbladeren - Yaprak sarmasi
Hoe maak je gevulde druivenbladeren?
Ingrediƫnten
200 gram verse druiven bladeren uit pot
150 gram rundergehakt
2 kleine uien - fijngesneden -
1 glas witte rijst
1 afgestreken eetlepel (paprikapuree) Bibersalcasi uit een Turkse winkel
1 dessertlepel tomatenpuree
Sap van een halve citroen
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels komijnpoeder
desgewenst 1 theelepel chilivlokken
half glas zonnebloemolie
zout is zo nodig
Bereiding
- Lek de druivenbladeren uit pot uit, was en knijp het overtollige water uit.
- Meng en kneed al je ingrediƫnten voor de vulling in een kom.
- Breek de steel van je druivenblad af en leg het druivenblad binnenstebuiten met de punt naar boven op een plat bord.
- Verdeel ongeveer een halve eetlepel van je vulling horizontaal op de onderste gedeelte van het druivenblad.
- Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol vanaf de onderkant tot je druivenblad helemaal opgerold is.
- Herhaal dit met al je druivenbladeren en schik ze in een pan.
- Verdeel nog een beetje zonnebloemolie over je gevulde druivenbladeren.
- Voeg water toe aan de pan tot je gevulde druivenbladeren bedekt zijn en leg er een hittebestendige bord op. Dit verstevigd de gevulde druivenbladeren.
- Kook ongeveer 15 a 20 minuten onder af en toe te controleren de gevulde bladeren met gesloten deksel.
- Serveer met yoghurt of Cacik.
Eet smakelijk!
0 Reacties