Subscribe Us

Hirisi soep

Hirisi soep dat Liefdadigheidssoep betekent, is een heerlijke soep uit de keuken van de stad Adana in Turkije. Het kreeg deze naam omdat het meestal werd bereid door belangenorganisaties en ook wel door de burgers in grote ketels en uitgedeeld aan mensen in nood. Hirisi soep is een zeer bevredigende en vullende soep dat vooral in koude wintermaanden heerlijkopwarmt en voor een energieboost zorgt. Dus lekker en gezond is de Hirisi soep zeker! Hieronder staan ​​de ingrediënten en de bereidingsfasen van de Liefdadigheidssoep, die qua uiterlijk en smaak erg lijkt op de Keskek gerecht.

Hoe maak je Hirisi soep?

                                                  

Ingrediënten

500 gram tarwe
500 gram kippendijen
1 glas kikkererwten
2 eetlepels roomboter
Zout
Komijn
Zwarte peper
Gekookt water

Bereiding

  • Week de kikkererwten en tarwe één avond van tevoren in water.
  • Zorg om te beginnen ervoor dat je vroeg aan de slag gaat met koken want de Hirisi soep wordt best lang gekookt.
  • Giet de volgende dag het water van de kikkererwten en tarwe af en doe het in de pan. 
  • Leg de kippendijen erop.
  • Voeg voldoende zout naar smaak toe.
  • Voeg vervolgens voldoende water toe tot je kippendijen bedekt zijn en breng aan de kook.
  • Voeg telkens beetje bij beetje gekookt water toe als het water minder wordt en laat het geheel net zolang koken tot het kippenvlees zacht genoeg is om van de botten te scheiden.
  • Haal de botten uit de pan, als het kippenvlees los genoeg is. Het is voor de smaak en consistentie belangrijk dat je de Hirisi soep lang genoeg door laat koken onder toezicht.
  • Roer de Hirisi soep goed met behulp van een houten lepel om de tarwe en de kip los te maken. Zorg ervoor dat je sliertjes kip hebt. 
  • Zet het vuur uit als je hirisi soep een dikke consistentie heeft bereikt.
  • Smelt twee volle eetlepels roomboter in een aparte koekenpan.
  • Verdeel de gesmolten roomboter over de Hirisi soep, strooi wat komijn, zwarte peper en zout toe, roer en serveer warm.


Eet smakelijk!




    

Een reactie posten

0 Reacties