Subscribe Us

Ingemaakte spruiten

Ingemaakte spruiten - Spruiten: een groente die in de Turkse keuken niet veel wordt gebruikt, is eigenlijk een bron van vitamines en mineralen. Als je spruiten liever niet als maaltijd of als salade eet, kan ik je dit recept voor ingemaakte spruiten erg aanraden. Eenmaal gemaakt en geproefd en je zult het iedere jaar in het spruiten seizoen willen inmaken. Elke keer als ik het zelf heb ingemaakt kan ik er niet genoeg van krijgen en de kinderen zijn er ook dol op!

Hoe maak je Ingemaakte spruiten?


Ingrediƫnten

1 kg spruitjes
2 glazen azijn (6 maanden gerijpt)
2 en een kwart glazen (voorgekookt en afgekoeld) water
2 eetlepels Zeezout korrels
2 afgestreken eetlepels kristalsuiker
3-4 teentjes knoflook
Bosje Dille
Schone glazen pot

Bereiding

  • Meng de azijn, water, zeezout en suiker goed in een grote kom.
  • Snijd de koppen van de spruiten af en pel de buitenste bladeren af.
  • Voeg 2 teentjes knoflook en een stukje dille toe aan de bodem van de glazen pot.
  • Vul de glazen pot met de spruiten en voeg tot slot een teentje knoflook en een stukje dille toe.
  • Giet het gemende water dat je in een aparte kom hebt bereid in de glazen pot tot je spruiten goed bedekt zijn en sluit het deksel goed af.
  • Leg je glazen pot met ingemaakte spruiten in de schaduw op een donkere plek.
  • Laat je ingemaakte spruiten 3 tot 4 weken op kamertemperatuur staan ​​zonder het te openen.
  • Bewaar de ingemaakte spruiten op een koele donkere plaats in de schaduw.


Eet smakelijk alvast!


    

    

    


    

Een reactie posten

0 Reacties