Subscribe Us

Mahluta soep

Mahluta soep -  is één van de meest populaire traditionele soepen die vaak wordt gemaakt in Mersin, Hatay en Adana! De Mahluta soep is een zeer voedzame en heerlijke vullende soep waar je lekker van opwarmt! 

Ingrediënten

1 glas rode linzen
Een halve glas witte rijst
1 ui
3 eetlepels plantaardig olie
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel tomatenpuree
Komijn
Chili vlokken
Zout

                                            

Bereiding

  • Was de rode linzen en rijst goed en voeg in een diepe pan.
  • Voeg er vervolgens 8 glazen koud water aan toe, breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Laat het geheel koken tot je rijst en rode linzen opengaan en zacht zijn.
  • Voeg in een aparte antiaanbaklaag koekenpan de olie en je fijngesneden uien toe en fruit tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de roomboter en tomatenpuree toe en bak al roerend een minuut lang.
  • Voeg als laatst zout, komijn en chilivlokken naar eigen smaak toe.
  • Roer als je rijst en rode linzen zacht zijn je Mahluta soep met een pollepel.
  • Giet tot slot de tomatenpuree uien saus toe aan de Mahluta soep en roer nog eens goed met een pollepel.
  • Laat je Mahluta soep nog een minuut door koken en zet het vuur uit.
  • Garneer je Mahluta soep desgewenst met munt en serveer warm.

Eet smakelijk!



    

Een reactie posten

0 Reacties