Subscribe Us

Manti borek met kip


Hoe maak je Manti Borek met kip?



Ingrediënten

4 kant en klare deegvellen (Yufka)

2 kippenpoten

2 Kippenborsten

Zonnebloemolie (om de yufka´s te besmeren)

Zwarte peper

Zout

Yoghurt (zoveel als je wilt)

3 teentjes knoflook (geperst)

1 theelepel chilivlokken

1 eetlepel roomboter

3 eetlepels plantaardig olie (om de chilivlokken te fruiten)

                      

Bereiding:

  • Doe de kippen in een pan met water en breng het aan de kook tot het kippenvlees gaar is. 
  • Scheid de kippenvlees van het bot na het koken, versnipper de kippenvlees in reepjes en leg ze op een bord.
  • Voeg wat zout en peper toe en meng.
  • Laat de kippenbouillon met deksel open staan ​​en laat het kippenbouillon afkoelen.
  • Vet de bakplaat in met een beetje zonnebloemolie.
  • Leg één van de yufka op de bakplaat en besmeer de yufka met wat zonnebloemolie, met behulp van een keukenkwast of met je handen.
  • Leg vervolgens de tweede yufka en herhaal.
  • Verdeel na de tweede yufka de versnipperde kippenvlees eroverheen.
  • Leg de 3e yufka over de vulling en besmeer met zonnebloemolie en doe hetzelfde voor de 4e yufka.
  • De Manti borek met kip is nu klaar om de oven in te gaan. 
  • Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 30-35 minuten.
  • Giet zodra de Manti borek met kip uit de oven komt ongeveer 3 of 4 glazen kippenbouillon uit de pan met kippenbouillon die ondertussen is afgekoeld en laat het opnemen door de Manti borek. (Het is belangrijk dat hierbij het deeg warm is en de kippenbouillon koud.) 
  • Meng vervolgens je yoghurt met geperste knoflook, roer in een kom en verdeel het over je Manti Borek met kip heen.
  • Fruit de chilivlokken eventjes in roomboter en plantaardige olie en giet over de knoflookyoghurt heen.
  • Snijd de Manti borek met kip in vierkante stukken en serveer je Manti borek met kip warm. Een echte aanrader het is zo lekker..

 Eet smakelijk !

                                            

Een reactie posten

0 Reacties