Hoe maak je Schapenkop soep?
Wat heb je nodig?
Snelkookpan
Ingrediënten
1 schapenkop van de slager (schoongemaakte en half doormidden gesneden)
2 eetlepels roomboter
1 dessertlepel Biber salca (uit een Turkse winkel)
1 dessertlepel chilivlokken
Zout
Citroensap
Water
Reinigen en bereiden van de schapenkop soep:
- Plaats de schapenkop één nacht van te voren in een grote kom met ruim water, laat het één nacht weken en ververs het water met tussenpozen.
- Giet in de ochtend het water in de kom af en plaats de schapenkop in een snelkookpan.
- Vul de snelkookpan met voldoende water tot het de schapenkop bedekt, sluit de deksel en breng het geheel aan de kook.
- Sluit het fluitje op de deksel als het begint te fluiten en laat het geheel ongeveer 60 minuten lang goed doorkoken op middel-laag vuur.
- Koel de snelkookpan met gesloten deksel en fluitje onder de kraan even af, open vervolgens het fluitje op de deksel, wacht tot de stoom er helemaal uit is en open de deksel.
- Je zult merken dat het vlees van de schapenkop los is gekomen. Scheid het vlees inclusief de tong in een aparte kom, snijd het vlees in stukjes en voeg terug in de snelkookpan met eigen water en breng nog een keer 20 minuten lang aan de kook op middel-laag vuur.
- Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook, roomboter, zout, chilivlokken en biber salca in een antiaanbaklaag pan en fruit ongeveer een minuut en voeg toe aan de schapenkop soep.
- Roer en serveer warm desgewenst met met citroensap.
Geniet ervan!
0 Reacties