Subscribe Us

Sogan Kebabi

      

Sogan Kebabi - (Ui kebab) is een Turks kebabgerecht gemaakt met gemalen lamskofte gebakken in gesneden uien, paprika's en granaatappelsaus. Het gerecht komt uit de regio Gaziantep in Zuid-Turkije. Het wordt beschouwd als een winterrecept, waarbij ui vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen wordt beschouwd als bescherming tegen ziekten.

Hoe maak je Sogan Kebabi?



Ingrediënten

500 gr lamsgehakt

1 kilo kleine uien of sjalotten

zwarte peper naar wens 

paprika poeder naar wens

zout


Voor de versiering:

1 capia peper

1 tomaat


Voor de saus:

1 glas water

zout


Voor de eindsaus:

2 el. granaatappel melasse 

1 kop water

                                                     

Bereiding

  • Was en snijd de beide uit einden van de ui af en haal de eerste schil eraf. Schil de ui niet helemaal want dan kan de ui uitdrogen tijdens het bakken.
  • Voeg het gehakt in een kom, voeg vervolgens zout, zwarte peper en paprika poeder naar wens toe en meng.
  • Snijd elk ui doormidden maar zorg ervoor dat ze niet van elkaar splitsen.
  • Maak van het gehakt balletjes te grootte van een walnoot en leg het tussen de twee helften ui zonder dat de ui uit elkaar valt en schik ze in een hittebestendige ovenschaal.
  • Snijd de tomaat en capia peper in stukken van de gewenste grootte en versier hier mee de bovenkant van je gerecht.
  • Voeg wat zout in een half glas water en giet over de Sogan Kebabi in de ovenschaal heen.
  • Laat het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
  • Meng ondertussen een half kopje granaatappelzuur met een half kopje water en zet apart.
  • Haal na 25 a 30 minuten de Sogan Kebabi uit de oven, giet het granaatappel mengsel erover heen, sluit de bovenkant van je Sogan Kebabi met aliminiumfolie of bakpapier doe je Sogan Kebabi weer in de oven.
  • Bak tussen 15 en 30 minuten tot je Sogan Kebabi en groenten gaar zijn.
  • Serveer warm desgewenst met Turks brood of Ayran.

Eet smakelijk!

              

              

                                              

Een reactie posten

0 Reacties