Subscribe Us

Tiramisu

Tiramisu - Wie houdt er niet van Tiramisu? Dit is het ultieme en eenvoudige recept voor Tiramisu met een zalige romige vulling en een zachte cake gedrenkt in Koffie met Marsala likeur. Dit recept zal jou doen wanen in Italië. Hoe leuk is dat? Nadat je kennis maakt met deze Tiramisu recept hoef je niet verder te zoeken naar een eenvoudige Tiramisu recept want deze Tiramisu zal erg geliefd worden bij jou en/of jouw dierbaren.
                                                        
                                                         

Hoe maak je Tiramisu?

                               

Ingrediënten

1 kant-en-klaar cacao cake met 2 lagen ( uit een Turkse Supermarkt ) 

200 gr. Labne kaas

1 eigeel

3,5 glazen melk

6 eetlepels bloem

4 eetlepels kristalsuiker

Half zakje vanillesuiker


Om de cacao cake nat te maken;

2 glazen gekookt water

2 eetlepels nescafé

3 cl. Marsala likeur


Voor de buitenkant:

Cacaopoeder


Bereiding

  • Doe de melk, suiker, bloem en eigeel in een pan en roer tot een gladde mengsel zonder het vuur aan te zetten. Dit is om te voorkomen dat het gaat klonteren.
  • Zet vervolgens je pan op een laag pitje en kook et mengsel al roerend tot de consistentie van vla.
  • Haal de pan van het vuur af zodra je vla dik genoeg is, voeg de labne kaas en vanille toe en roer tot een gladde massa met behulp van een garde. Nu heb je een soort van roomvla.
  • Maak 2 glazen pure nescafé koffie zoals je het normaal gesproken ook maakt en laat wat afkoelen in een kom. 
  • Schenk vervolgens 3 cl. Marsala likeur bij de Nescafé koffie.
  • Verdeel ongeveer de helft de Nescafe koffie met Marsala likerur over de onderste laag van de cacao cake tot de cake overal even nat is.
  • Verdeel nu de helft van de roomvla die je hebt bereid over de natte cacao cake.
  • Leg vervolgens de tweede laag cacao cake erop en week op de zelfde manier met de resterende Nesacafe koffie en Marsala likeur.
  • Giet tot slot de resterende roomvla erop en verdeel de roomvla met behulp van een spatel. Je tiramisu is bijna klaar!
  • Besprenkel de Tiramisu met veel Cacao poeder en laat de Tiramisu tenminste voor 1 uur in de koelkast afkoelen en serveer.
Geniet ervan!

              


                                             

Een reactie posten

0 Reacties