Subscribe Us

Aardappelsoep met champignons

Aardappelsoep met champignons - Heb je niet zoveel tijd om te koken maar wel zin in een opwarmende soep dat ook nog eens erg lekker is? Haal de aardappelen en champignons uit de kast en je hebt zo een geweldige Aardappelsoep met champignons op tafel! :) 

Hoe maak je Aardappelsoep met champignons?



Ingrediƫnten

6 middelgrote aardappelen
250 gr. champignons
half kopje plantaardige olie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel kurkuma
1 theelepel chili vlokken
zout

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen doormidden en voeg ze in in een diepe pan.
  • Vul de pan tot aan de top van de aardappelen met water en breng het geheel aan de kook.
  • Snijd de champignon in gewenste plakken en rooster de champignon plakken in een antiaanbaklaag koekenpan met een half kopje plantaardige olie.
  • Voeg de kruiden toe en meng.
  • Controleer na 10 minuten met een vork of je aardappelen al gaar zijn en haal van het vuur af.
  • Mix met behulp van een staafmixer de aardappelen samen met eigen water.
  • Voeg als laatst de geroosterde champignons en zout toe en roer even met behulp van een houtenlepel.
  • Als de consistentie van de Aardappelsoep met champignons iets dik is, kan je nog wat kokend water toe voegen.
  • Serveer de Aardappelsoep met champignons warm en desgewenst met geroosterd brood.

Eet smakelijk!


    

    

        

Een reactie posten

0 Reacties