Bulgur salade- Een geweldige ontmoeting van zoet, zout en zuur. Heb jij zin een frisse salade? Sla de Bulgur salade recept dan zeker niet over!
Hoe maak je Bulgur salade?
Ingrediënten
1 glas bulgur (pilavlik)
1 granaatappel
7 snoeptomaten
1 groene capia peper
platte peterselie
dille
Voor de garnering:
Sap van een halve citroen
1 eetlepel granaatappel melasse
olijfolie
paprikapoeder
zwarte peper
zout
Bereiding
- Voeg een glas bulgur en 1,5 glas water in een pan en sluit de deksel.
- Breng aan de kook op hoog vuur en zet het vuur lager als het begint te koken.
- Kook tot de bulgur tot al het water opgenomen is en laat het afkoelen.
- Ontpit de granaatappel in een kom.
- Snijd de dille en platte peterselie fijn en voeg toe.
- Snijd je snoeptomaten in kleine blokjes en voeg toe.
- Snijd je groene capia peper fijn en voeg toe.
- Pers de citroen in een aparte kom, voeg een eetlepel granaatappel melasse, olijfolie en zout toe en meng.
- Voeg de bulgur aan de kom met de groenten en giet je Granaatappel melasse mengsel over je Bulgur salade heen.
- Voeg tot slot zwarte peper en paprikapoeder toe en roer je Bulgur salade even.
- Serveer je Bulgur salade in kommetjes.
Eet smakelijk!
0 Reacties