Subscribe Us

Fava bonen recept

Fette - Éen van de heerlijke recepten die de Turkse, Libanese, Marokkaanse en Syrische keuken omvat, is het gerecht genaamd "fette" of ook wel Foul medames genoemd in verschillende landen.. Fette wordt voornamelijk geconsumeerd bij het ontbijt en wordt ook wel met, witte bonen of kikkererwten bereid. Maar bij mij zeer geliefd met de Fava bonen. Fava bonen is in vrijwel elke Syrische of  Turkse Supermarkt verkrijgbaar. Soms voorgekookt in een blik en soms moet je ze zelf gaar koken. Je kunt ze allebei gebruiken! Het is een gerecht vol eiwitten en dus een goede vleesvervanger, maar vooral superlekker.

Hoe maak je Fette?

                                                 

Ingrediënten

Voor de Fette:
1 blik fava bonen 
1 grote kom Griekse yogurt
1 kop Tahini
3-4 teentjes knoflook -geperst-
1 dessertlepel paprikapoeder
1 dessertlepel komijn
1 dessertlepel zout

Voor de Garnering:
rucola snippers
fijngesneden tomatenblokjes
4 eetlepels olijfolie
paprikapoeder
komijn
citroensap

Bereiding

  • Voeg de blik met fava bonen samen met het sap in een kom en verwarm even in de oven of 1 minuut in de magnetron. Zo worden ze iets zachter!
  • Meng de yoghurt en Tahini in een grote kom en voeg het sap van de Fava bonen erbij.
  • Voeg vervolgens de geperste knoflook, paprikapoeder, komijn en zout toe en meng verder.
  • Voeg tot slot de fava bonen toe en roer met behulp van een lepel om te voorkomen dat je bonen stuk gaan.
  • Garneer je Fette met fava bonen met paprikapoeder, komijn en Olijfolie. Voeg desgewenst nog wat citroensap erbij en versier met granaatappel pitjes.
  • Serveer je Fette met fava bonen met Libanees brood of  Turks brood.
Geniet ervan!


Een reactie posten

0 Reacties