Subscribe Us

Gekraakte chocoladekoekjes

Gekraakte chocoladekoekjes - Het maken van de Gekraakte chocoladekoekjes is makkelijker dan je zou denken. Gekraakte chocoladekoekjes wordt met maar slechts een paar ingrediënten die je meestal wel in huis hebt bereid. De heerlijke Gekraakte chocoladekoekjes zijn erg mooi om te zien en te presenteren aan je dierbaren en of gasten.

Hoe maak je  Gekraakte chocoladekoekjes?

Ingrediënten

4 eetlepel cacaopoeder
1 glas (190 gr.) kristalsuiker
1/2 kopje plantaardige olie
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
6 (volle) eetlepels  bloem
poedersuiker

                                                 

Bereiding

  • Doe cacaopoeder, plantaardige olie en suiker in een kom en meng het met behulp van een lepel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop los.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, vanillesuiker toe en vang dit weer op met je handen en kneed tot ene geheel. 
  • Dek het beslag af met huishoudfolie en laat het 1 á 2 uur in de koelkast rusten.
  • Neem stukjes ter grootte van een walnoot van de uitgeruste deeg en maak er balletjes van.
  • Rol de cacao balletjes in poedersuiker en leg ze op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15-17 minuten.
  • Serveer de Gekraakte chocoladekoekjes desgewenst met koffie of thee.

Geniet ervan!


 


   

Een reactie posten

0 Reacties