Subscribe Us

Kippensoep


Kippensoep - Een goede en smakelijke uitkomst voor de koude kerst en feestdagen. Dit recept voor Kippensoep mag niet ontbreken aan je gezellige kerstdiner tafel. Geniet van een heerlijke Kippensoep met eigen bouillon met wortels en aardapelen. Snel en simpel bereid! 


Hoe maak je Kippensoep?


Ingrediënten

2 kippenbouten  
3 wortelen - geraspt 
2 eetlepels bloem 
3 middelgrote aardappelen - geraspt
Zout
Zwarte peper
Roomboter
Plantaardige olie

Bereiding

Stap 1:
  • Kook de kippenbouten in een pan met water tot de kippenbouten gaar zijn.
  • Scheid het kippenvlees van het bot en voeg toe in een kom.
  • Gooi het kippenbouillon niet weg want dat heb je zometeen nodig voor de Kippensoep.
Stap 2:
  • Verwarm de plantaardige olie en roomboter in een pan, voeg de geraspte wortels en aardappelen toe en fruit tot ze zacht zijn.
  • Voeg het kippenvlees aan de pan met de wortels en aardappelen toe.
  • Bak goed tot je kip gaar is maar niet verbrand is.
  • Voeg  2 eetlepels bloem toe en fruit even mee, voeg het gekookte kippenbouillon water (circa 5 glazen) toe en roer tussendoor.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe en laat het geheel nog even doorkoken op laag vuur. Circa 10 minuten.
  • Serveer je Kippensoep warm  in kommetjes.
Geniet ervan!


Een reactie posten

0 Reacties