Kweepeerdessert ook wel Ayva tatlisi genoemd is voornamelijk bekend in de stad Bursa. De eerste hoofdstad van het Ottomaanse rijk in Turkije, dat beïnvloed werd door de Ottomaanse paleiskeuken. Kweepeerdessert is één van de geliefde fruitdesserts in Bursa dat nog steeds zeer vaak wordt gemaakt.
Hoe maak je Kweepeerdessert met hibiscus?
Ingrediënten
4 kweeperen
4 espresso kopjes honing of suiker
10 gedroogde hibiscus
kweepeer pitjes
kweepeer schil
2 glazen water
Voor de bovenkant:
Mascarpone of Slagroom
Gemalen walnoten
Bereiding
- Verdeel de kweepeer in tweeën.
- Haal het klokhuis eruit en schil de schil van de kweepeer.
- Verdeel vervolgens de schil van de kweepeer op de bodem van de pan en schik je kweeperen erop en voeg de kweepeer pitjes toe.
- Voeg op elk stuk kweepeer een espresso kop honing of suiker en verdeel de hibiscus stukjes eroverheen.
- Voeg vervolgens het water toe, sluit de deksel en kook op middelhoog vuur tot je kweeperen zacht zijn.
- Leg de Kweepeerdessert met hibiscus op een serveerschaal.
- Serveer met slagroom of mascarpone en garneer met gemalen walnoten.
Eet smakelijk!
0 Reacties