Subscribe Us

Muhallebi

              

Muhallebi - Sommige desserts lijken een uitdaging. Omdat ze er zo mooi uitzien of omdat het recept zo moeilijk lijkt. Laat je niet afschrikken en fleur je gasten tafels op met dit heerlijke en simpele recept voor Muhallebi met een kleurtje. Ik heb in dit recept zelf sinaasappelsap gebruikt maar je kan zelf kiezen voor welk fruitsap je gaat.

               

Ingrediënten 

4 glazen volle melk

4 eetlepels zetmeel 

4 volle eetlepels suiker

1 eetlepel rozenwater

1 pakje vanillesuiker

Voor de gekleurde gedeelte:

3 glazen fruitsap zonder vruchtvlees naar wens

3 eetlepels zetmeel

3 eetlepels suiker

                 

Bereiding

Voor de witte gedeelte:

  • Voeg de melk in een pan.
  • Voeg alle ingrediënten voor de witte gedeelte toe en breng alroerend aan de kook op middelhoog vuur.
  • Als je Muhallebi een vla consistentie heeft bereikt zet je het vuur uit.
  • Verdeel je Muhallebi over je dessert kommetjes en laat even staan op het aanrecht.
Voor de gekleurde gedeelte:
  • Voeg je fruitsap en al je andere ingrediënten voor de gekleurde gedeelte al roerend in een pan en breng aan de kook.
  • Als het een dikke consistentie heeft bereikt zet je het vuur uit en verdeel je het over je dessert kommetjes met Muhallebi heen.
  • Garneer met gemalen pistachenoten. 
  • Laat de Muhallebi even afkoelen in de koelkast en serveer de Muhallebi koud.

Genietze!





Een reactie posten

0 Reacties