Subscribe Us

Zeebarbeel uit de oven

Zeebarbeel, de grijze mul, een vissoort van de Mugilidae-familie, is een geschubde vis met een gemiddelde lengte van 40 cm. Zeebarbeel, die over het algemeen graag in vervuild en gemengd water leeft, wordt speciaal bejaagd op kaviaar. Mullet kaviaar is een heerlijk gerecht met een hoge economische waarde. Zeebarbeel is gestoomd en gestoofd ook erg lekker.


Ingrediënten

Gewenste hoeveelheid Zeebarbeel (zonder schubben en schoongemaakt op de markt)

Uien

Citroen

Zout

Zwarte peper

Roomboter


Bereiding

  • Snijd indien gewenst de kop van de Zeebarbeel eraf.
  • Maak de Zeebarbeel goed schoon met water en maak er sneetjes in met behulp van een keuken mes.
  • Bestrooi de binnen en buitenkant van je Zeebarbeel met zout
  • Snijd de citroen en uien in ronde schijfjes. Leg de uien naast en de citroen bovenop de Zeebarbeel.
  • Leg in elk sneetje wat roomboter naar wens.
  • Bestrooi je Zeebarbeel tenslotte met wat Zwarte peper en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 25 minuten tot je vis gaar is.
  • Serveer je Zeebarbeel uit de oven met een frisse salade.

Geniet ervan!

Een reactie posten

0 Reacties