Gebakken aardappeltjes met knoflookyoghurt - Één van mijn favoriete recepten. Heerlijk als bijgerecht bij vlees kip of groente maaltijden. Makkelijk en snel om te bereiden.
Ingrediënten
3 Middelgrote aardappelen
1 glas Griekse yogurt
1 teentje knoflook - geperst -
1 eetlepel roomboter
1 dessertlepel chili vlokken
snufje zout
Om te bakken:
1 glas Zonnebloemolie
Overige benodigdheden:
Serveerschaal
Keukenpapier
Kommetje
Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen in blokken.
- Verwarm de zonnebloemolie in een pan.
- Voeg de gesneden aardappelen in blokjes toe en bak tot je aardappeltjes goudbruin zijn.
- Voeg de griekse yoghurt en knoflook in een kom en doe er een paar eetlepels koudwater bij en klop hde yogurt even los.
- Zeef de overtollige olie uit de gebakken aardappeltjes door midde van wat keukenpapier op een bord te leggen en daarop de aardappeltjes uit te laten lekken.
- Verwarm de roomboter in een pannetje, voeg de chilivlokken toe en brand het iets aan zodat je een oranje kleurige saus hebt.
- Leg je gebakken aardappeltjes op een serveerschaal en giet je knoflookyoghurt eroverheen.
- Giet de chilivlokken saus eroverheen en serveer.
Geniet ervan!
0 Reacties