Subscribe Us

Gebakken aardappeltjes met knoflookyoghurt

Gebakken aardappeltjes met knoflookyoghurt - Één van mijn favoriete recepten. Heerlijk als bijgerecht bij vlees kip of groente maaltijden. Makkelijk en snel om te bereiden.

Ingrediënten 

3 Middelgrote aardappelen 
1 glas Griekse yogurt
1 teentje knoflook - geperst -
1 eetlepel roomboter
1 dessertlepel chili vlokken
snufje zout

Om te bakken:

1 glas Zonnebloemolie 

Overige benodigdheden:

Serveerschaal
Keukenpapier
Kommetje




Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen in blokken.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan.
  • Voeg de gesneden aardappelen in blokjes toe en bak tot je aardappeltjes goudbruin zijn.
  • Voeg de griekse yoghurt en knoflook in een kom en doe er een paar eetlepels koudwater bij en klop hde yogurt even los.
  • Zeef de overtollige olie uit de gebakken aardappeltjes door midde van wat keukenpapier op een bord te leggen en daarop de aardappeltjes uit te laten lekken.
  • Verwarm de roomboter in een pannetje, voeg de chilivlokken toe en brand het iets aan zodat je een oranje kleurige saus hebt.
  • Leg je gebakken aardappeltjes op een serveerschaal en giet je knoflookyoghurt eroverheen.
  • Giet de chilivlokken saus eroverheen en serveer.

Geniet ervan!





Een reactie posten

0 Reacties