Biber kalyesi
Zoete groene pepers zorgen voor een aromatische smaak in vleesgerechten. Als je ingrediënten klaar zijn, kunnen we beginnen met het recept voor Biber kalyesi.
Ingrediënten
500 g zoete groene pepers
300 g lamsvlees in blokjes
1 glas gekookte kikkererwten
1 ui -fijngehakt-
2 eetlepels verjus of een eetlepel citroensap
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels zonnebloemolie
2 glazen gekookt water
zout
Bereiding
- Zet de pan op het vuur en verwarm, voeg de roomboter en olie toe.
- Voeg dan het vlees toe en begin met braden.
- Voeg het ui toe aan het gebraden vlees.
- Voeg na een paar minuten braden de gehakte pepers ter grootte van een duim toe.
- Voeg het gekookte water, zout en gekookte kikkererwten toe, kook op hoog vuur gedurende 5 minuten en zet dan het vuur lager.
- Laat het een half uur koken op laag vuur.
- Voeg het verjus of citroensap toe en meng.
- Kook nog een paar minuten en haal van het vuur. Je kunt de biber kalyesi serveren met rijst.
Tip: Laat het deksel van de pan tijdens het koken op een kier staan om er voor te zorgen dat je gerecht gemakkelijker gaar wordt.
0 Reacties