Subscribe Us

Biber kalyesi


Biber kalyesi 

Zoete groene pepers zorgen voor een aromatische smaak in vleesgerechten. Als je ingrediënten klaar zijn, kunnen we beginnen met het recept voor Biber kalyesi.

Ingrediënten

500 g zoete groene pepers
300 g lamsvlees in blokjes 
1 glas gekookte kikkererwten 
1 ui -fijngehakt-
2 eetlepels verjus of een eetlepel citroensap
1 eetlepel roomboter 
2 eetlepels zonnebloemolie 
2 glazen gekookt water 
zout

Bereiding

  • Zet de pan op het vuur en verwarm, voeg de roomboter en olie toe. 
  • Voeg dan het vlees toe en begin met braden. 
  • Voeg het ui toe aan het gebraden vlees. 
  • Voeg na een paar minuten braden de gehakte pepers ter grootte van een duim toe. 
  • Voeg het gekookte water, zout en gekookte kikkererwten toe, kook op hoog vuur gedurende 5 minuten en zet dan het vuur lager. 
  • Laat het een half uur koken op laag vuur. 
  • Voeg het verjus of citroensap toe en meng. 
  • Kook nog een paar minuten en haal van het vuur. Je kunt de biber kalyesi  serveren met rijst.

Eet smakelijk!


Tip: Laat het deksel van de pan tijdens het koken op een kier staan om er voor te zorgen dat je gerecht gemakkelijker gaar wordt.

Een reactie posten

0 Reacties