Subscribe Us

5 x Heerlijke Turkse rijst gerechten

 MAAK KENNIS MET DE TURKSE RIJST

Rijst wordt volgens de Turkse traditie meestal gebracht na de soepen, vlees en groentegerechten, dolma, fruit en dessert. Zo wordt de maaltijd aangevuld met rijst. Een groot bord rijst dat aan het einde van de maaltijd aan tafel wordt gebracht, wordt "Sözkesen" genoemd dat "Onderbreken" betekent en symboliseert het einde van de maaltijd. Benieuwd hoe je lekkere Turkse rijst kunt maken? Maak kennis met de lekkerste rijt recepten die ik voor jou en of je gasten heb samengesteld.

1) WITTE RIJST


Rijst heeft een speciale plaats in de Turkse keuken. Als aanvulling op alle maaltijden worden alle soorten rijst regelmatig bereid, die veel soorten kent, van gewoon tot tomaat, met vlees etc. Laten we beginnen met een basisrecept voor de heerlijke Turkse wite rijst...


2) WITTE RIJST MET AMANDELENRijst met amandelen; een zeer elegant gerecht dat je heel snel kunt bereiden met een paar ingrediënten. Om dit recept te bereiden; hebt je alleen amandelen, rijst, kippenbouillon en roomboter nodig, en als je klaar bent heb je een fantastische rijstgerecht op tafel.


3) WITTE RIJST MET KASTANJE

                                 

Dit recept voor super lekkere en praktische Kastanje rijst tovert jouw tafel in een gezellige herfstsfeer.


4) WITTE RIJST MET TOMAAT


Rijst met tomaat; Met de zelfde ingrediënten die je voor witte rijst gebruikt tover je je rijst met één kleine actie in een smaakvolle rijst gerecht met heerlijke tomaten.


5) WITTERIJST MET VERMICELLI

                                 

Hier hebben we de welbekende geliefde Turkse witte rijst geroosterde vermicelli. Je hebt deze rijst vast wel eens gezien of geproefd. Zo niet en wil je het proeven of wil je de rijst wel ééns zelf maken maar weet je niet hoe? In mijn recept leg ik je uit hoe; stap voor stap met uitleg. Eet smakelijk alvast!

Een reactie posten

0 Reacties