Hoe maak je Kabak dolmasi ?
Ingrediënten voor Kabak Dolmasi - Gevulde Courgette
5 middelgrote courgette
middelgrote ui
200 gram rundergehakt
1 middelgrote geraspte tomaat
1.5 glazen rijst
1/4 bos peterselie
1 theelepel tomatenpuree of peperpasta (biber salca)
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel munt
Voor de saus:
1.5 glazen warm water
1/2 theelepel tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel zout
Materialen:
Aubergineboor ( Online verkrijgbaar! en anders in een Syrische of Turkse Supermarkt )
Bereiding
- Was de courgettes met veel water en droog af met keukenpapier.
- Schaaf de schil van de courgettes af met behulp van een gekartelde dunschiller of pel de schil desgewenst af.
- Haal de binnenkant van de courgettes met behulp van een aubergineboor of lepel eruit.
- Snijd de ui in hele kleine stukjes. Hak de peterselieblaadjes fijn.
- Was de baldo-rijst en doe het in een diepe mengkom.
- Meng alle ingrediënten samen met het rundergehakt, geraspte tomaat, tomatenpuree, zout, peper en munt.
- Zout de courgettes lichtjes.
- Vul de courgettes met de vulling die je hebt bereid. Zorg ervoor dat je 1 cm ruimte aan de bovenkant overhoud voor het opzwellen van de rijst.
- Bedek desgewenst de uiteinden van je Gevulde courgettes met grof gesneden tomaat of paprika.
- Plaats de Gevulde courgettes die je hebt klaargemaakt verticaal in de pan. Zorg ervoor dat er niet te veel openingen tussen zitten zodat de gevulde courgettes tijdens het koken niet om gaan vallen.
Ingrediënten voor de saus;
- Open de tomatenpuree in een kom met heet water.
- Voeg zonnebloemolie, munt en zout toe en meng.
- Giet het over je Gevulde courgettes heen.
- Kook gedurende 30-35 minuten in een gesloten pan op laag vuur.
- Serveer warm of lauw.
Eet smakelijk..
0 Reacties