Het gerucht gaat dat het verhaal van Hasan pasha kofte is gebaseerd op een gevangen meisje in het landhuis van Zigetvar gouverneur genaamd Hasan Pasha. De naam van het gevangengenomen meisje, wiens echte naam Anatolië is, wordt door de vrouw van Hasan Pasha veranderd in "Moonlight", Zij begint niet alleen indruk te maken op het landhuis maar ook op de rest van het volk met haar harde werk en de smaak van de gerechten die ze bereid. Op een dag vragen ze haar, om voor de belangrijke gasten van de gouverneur een gerecht te bereiden dat indruk zal maken op iedereen en dat legendarisch zal zijn. En zo ontstaat de naam Hasanpasha kofte...
Ingrediënten
Het gerucht gaat dat het verhaal van Hasan pasha kofte is gebaseerd op een gevangen meisje in het landhuis van Zigetvar gouverneur genaamd Hasan Pasha. De naam van het gevangengenomen meisje, wiens echte naam Anatolië is, wordt door de vrouw van Hasan Pasha veranderd in "Moonlight", Zij begint niet alleen indruk te maken op het landhuis maar ook op de rest van het volk met haar harde werk en de smaak van de gerechten die ze bereid. Op een dag vragen ze haar, om voor de belangrijke gasten van de gouverneur een gerecht te bereiden dat indruk zal maken op iedereen en dat legendarisch zal zijn. En zo ontstaat de naam Hasanpasha kofte...
Voor de Kofte
500 g rundergehakt
1 middelgrote ui - geraspt
1 snufje fijngehakte peterselie
4 eetlepels paneermeel
1 ei
1 theelepel zout
Snufje zwarte peper
1 theelepel tijm
Voor de vulling
1 kommetje voorgekookte doperwten
Voor de Aardappelpuree en garnering
4-5 aardappels
2 eetlepels koffiemelk
Zwarte peper
2 eetlepels geraspte kaas
Voor de Saus
2 glazen gekookt water
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels Culieet smaakmaker
Bereiding
Voor de Aardappelpuree:
- Schil je aardappels, snijd ze in blokjes en kook in een pan met water tot ze zacht zijn.
- Giet het overtollige water weg en pureer samen met koffiemelk en zwarte peper met behulp van een staafmixer. Je aardappelpuree is klaar!
Voor de Saus:
- Meng al je ingrediënten voor de saus in een kom en zet apart.
Voor de Hasan pasha Kofte:
- Voeg al je ingrediënten voor de Kofte in een kom en meng deze goed.
- Neem stukken van je gehakt mengsel en maak er een soort kommetjes van zoals op de foto hieronder en leg ze in een ovenschaal.
- Bak je Hasan pasha kofte-s 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180 graden en haal je ovenschaal er weer uit.
- Vul de binnen kant van je Hasan pasha kofte met doperwten.
- Verdeel met behulp van 2 eetlepels je aardappelpuree over je Hasan pasha kofte-s.
- Giet je saus die je hebt bereid over alle Hasan pasha kofte-s en doe je ovenschaal weer terug in de oven.
- Bak nog 20 minuten lang.
- Voeg je geraspte kaas 5 minuten voor de eindtijd toe en controleer ondertussen of je Hasan pasha kofte-s goudbruin zijn geworden.
- Serveer warm en eventueel met Rijst.
Geniet ervan!
0 Reacties