Subscribe Us

Makreel uit de oven


Een simpel en praktisch vis recept voor het bereiden van een smakelijke en smeuïge Makreel uit de oven.

Hoe Maak je Makreel uit de oven? ­čÉč


Ingredi├źnten

1 kg Makreel - schoongemaakt in stukjes gesneden -
bloem
2 citroenen
zonnebloemolie


Bereiding

  1. Was en maak streepjes op je gesneden stukken Makreel met behulp van een keuken mes.
  2. Dompel je Makreel in bloem en schik ze in een ingevette Borcam of ovenschaal.
  3. Giet wat zonnebloemolie over al je Makreel stukken.
  4. Bak je ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°c.
  5. Snijd de citroen in halve schijfjes.
  6. Haal halverwege het bakken je Makreel uit de oven en schik de citroenen in de sneetjes die je hebt gemaakt op de Makreel en leg weer terug in de oven.
  7. Bak totdat je Makreel gaar is en een goudbruine kleur heeft.
  8. Serveer wam en eventueel met een lekkere Rucola salade.

Eet smakelijk..
 

Een reactie posten

0 Reacties