Subscribe Us

Spinazie met ei

Spinazie met ei; een recept dat veel wordt bereid in de Turkse keuken. Een simpel en vullend gerecht dat ook nog eens snel te bereiden is als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan. Je kunt het zowel voor het ontbijt als voor de lunch of avondeten bereiden. Spinazie met ei past prima in je koolhydraatarm dieet. Als je wilt kan je Spinazie met ei serveren in combinatie met ingemaakte groenten.


Hoe maak je Spinazie met ei? 


Ingrediënten

500 gram spinazie
1 ui
3 eieren
1 eetlepel tomatenpuree of peperpasta
4-5 eetlepels plantaardig olie
Zwarte peper
Chili vlokken
Zout

Bereiding

  1. Was en hak de spinazie fijn.
  2. Snijd de ui in blokjes en bak deze in een pan met olie tot de ui zacht wordt.
  3. Voeg de tomatenpuree of peperpasta toe en meng, voeg daarna de spinazie toe en meng.
  4. Dek het deksel van de pan af en laat de spinazie koken onder af en toe roeren.
  5. Voeg de chili vlokken, zwarte peper en zout toe en open een kuiltje in het midden van de spinazie met behulp van een lepel, breek de eieren erin en sluit het deksel weer en laat de eieren bakken tot het gaar is naar wens.
  6. Bestrooi nog eens het ei met Zwarte peper.
  7. Serveer je Spinazie met ei warm.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties