Subscribe Us

Gul boregi


Gul boregi - Roos Borek kun je bereiden met een vulling naar eigen wens zoals spinazie gehakt etc.. Dit keer heb ik gekozen voor Feta met peterselie vulling. Gul boregi is een lekkere aperitiefje gecombineerd met een  kopje Thee of Ayran
 

Hoe maak je Gul boregi?



Ingrediënten


3 vellen Yufka deeg (voor Borek) 

Voor de Saus:

Een half glas water 

Een half glas zonnebloemolie

1 ei (de dooier is voor de bovenkant)

Zout


Voor de vulling: 

feta kaas

Peterselie

gemalen rode peper


Voor de de bovenkant:

Eidooier

Zwart zaad

Sesam

                                           

Bereiding

  • Doe de zonnebloemolie, het water, het eiwit en het zout in een kom en meng.
  • Meng de feta kaas met Peterselie en de pepervlokken in een aparte kom.
  • Verdeel één Yufka deeg op het aanrecht en verdeel de saus met behulp van een keukenkwast over de Yufka deeg.
  • Snijd het deeg in vieren, leg het kaasmengsel op de brede kant en wikkel het deeg in en rol het naar binnen toe tot een rol.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en doe hetzelfde met je resterende Yufka deeg.
  • Verdeel de resterende saus over de Borek´s en smeer het eigeel er boven op.
  • Versier de bovenkant met zwartzaad en sesamzaadjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk.

 

Een reactie posten

0 Reacties