Gul boregi - Roos Borek kun je bereiden met een vulling naar eigen wens zoals spinazie gehakt etc.. Dit keer heb ik gekozen voor Feta met peterselie vulling. Gul boregi is een lekkere aperitiefje gecombineerd met een kopje Thee of Ayran.
Hoe maak je Gul boregi?
Ingrediënten
Voor de Saus:
Een half glas water
Een half glas zonnebloemolie
1 ei (de dooier is voor de bovenkant)
Zout
Voor de vulling:
feta kaas
Peterselie
gemalen rode peper
Voor de de bovenkant:
Eidooier
Zwart zaad
Sesam
Bereiding
- Doe de zonnebloemolie, het water, het eiwit en het zout in een kom en meng.
- Meng de feta kaas met Peterselie en de pepervlokken in een aparte kom.
- Verdeel één Yufka deeg op het aanrecht en verdeel de saus met behulp van een keukenkwast over de Yufka deeg.
- Snijd het deeg in vieren, leg het kaasmengsel op de brede kant en wikkel het deeg in en rol het naar binnen toe tot een rol.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en doe hetzelfde met je resterende Yufka deeg.
- Verdeel de resterende saus over de Borek´s en smeer het eigeel er boven op.
- Versier de bovenkant met zwartzaad en sesamzaadjes.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Eet smakelijk.
0 Reacties