Subscribe Us

Turkse bonenstoofpot met vlees

Etli Kuru fasulye - Één van de onmisbare gerechten uit de Turkse keuken is de Bonenstoofpot met vlees. Een heerlijke combinatie van bonen met vlees en peperpasta. Ik zal je vandaag de tips geven voor een heerlijk pannetje Turkse bonenstoofpot..

                                               

Hoe maak je Turkse bonenstoofpot?


                                              

Ingrediënten

250 g rundvlees
3 glazen gedroogde witte bonen
1 ui - in blokjes gesneden-
1 eetlepel peperpasta - Biber salcasi uit een Turkse winkel -
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zwarte peper
4 eetlepels plantaardige olie
Zout naar wens
Ongeveer 6 glazen gekookt water


Bereiding
  • Bak allereerst al roerend het vlees in een pan zonder de deksel.
  • Voeg wat zout en water toe als het water afgevoerd en weer opgenomen is en kook je vlees in de snelkookpan.
  • Zorg ervoor dat je de gedroogde bonen één avond ervoor hebt geweekt.
  • Giet de volgende dag water in een snelkookpan en kook de gedroogde bonen, giet het water af en voeg de bonen in een aparte kom.
  • Voeg de ui toe aan de snelkookpan waarin je de gedroogde bonen hebt kookt.
  • Rooster het in zonnebloemolie.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en peperpasta toe. Rooster goed tot de geur van tomatenpuree en peperpasta loslaat.
  • Voeg de bonen en het vlees erop en voeg het water toe.
    (Ik heb 6 glazen water gebruikt.) Je kunt het op een gecontroleerde wijze beetje bij beetje aanvullen. Dek het deksel af en breng aan de kook op hoog vuur en laat het verder koken op laag vuur.
  • Als je bonen zacht en smeuïg zijn, is je Turkse bonenstoofpot klaar.
  • Serveer met rijst en horizontaal gesneden verse kleine uien.
Eet smakelijk…

Tips: 

  • Week de bonen één avond ervoor.
  • Kook het de volgende dag opnieuw en bereid zo je Turkse bonenstoofpot.
  • Als je weinig tijd hebt, kan je de bonen ook direct koken zonder het te laten weken. Dan heb je wel kans dat je bonen niet goed zacht zijn.
  • Als je een snelkookpan gebruikt, bespaar je zowel tijd als dat je bonen heerlijk zacht worden.




Een reactie posten

0 Reacties