Subscribe Us

Doperwten stoofpot met kip

Kip is wel één van de meest passende vleessoort bij doperwten gerechten. Een recept dat jou smaakpapillen zal opvrolijken met zijn gemak en smaak. Als je niet weet wat je 's avonds wilt koken, hoef je niet verder te zoeken. Voeg vanavond de Turkse stoofpot met kip toe aan je menu en je gasten zullen er van smullen.


Hoe maak je Doperwten stoofpot met Kip?

                                        

Ingrediënten


1 kippenborst
3-4 middelgrote aardappelen - geschild en in grote blokjes gesneden -
Doperwten (optioneel, ik heb verse ingevroren erwten gebruikt)
1 middelgrote ui
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Snufje paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
gekookt water


Bereiding

  • Rasp de ui en bak deze in een pan met zonnebloemolie.
  • Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en bak tot het water is afgevoerd en weer opgenomen is.
  • Voeg je gesneden aardappelen en erwten toe en rooster 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer een halve minuut.
  • Voeg gekookt water toe aan de pan zodat het water al je ingrediënten bedekt zijn.
  • Voeg vervolgens het zout en de kruiden toe.
  • Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur lager en laat het geheel onder af en te controleren en roeren  zachtjes doorkoken tot je aardappelen zacht en smeuïg zijn.
  • Serveer je doperwten stoofpot met kip warm en combineer eventueel met rijst.


Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties