Feta pasta met peterselie - Een praktische en klassieke recept dat vaak wordt bereid in de Turkse keuken is Feta pasta met peterselie. De smaak van je Feta pasta met peterselie kan verschillen per feta soort. Daarom heb ik vandaag "Böreklik peynir" gebruikt. Heb jij zin in een keer iets anders? Probeer dan eens deze heerlijke en simpele pasta recept. Pasta met feta en peterselie smaakt fris en kan gecombineerd worden met verschillende soorten stoofpot gerechten.
Hoe maak je Feta pasta met peterselie?
Ingrediënten
Voor de pasta:
500 gram pasta
scheutje plantaardig olie
Voor de saus:
Een schijf Feta kaas - (Böreklik peynir uit een Turkse supermarkt)
Een bosje peterselie
Plantaardige olie - Wees gul, de hoeveelheid olie kan variëren per persoon.
Zwarte peper
Bereiding
- Voeg water, een scheutje zonnebloemolie en een scheutje zout in een diepe pan en breng aan de kook.
- Hak de peterselie fijn.
- Verkruimel je feta kaas in een kom.
- Voeg als het water kookt de pasta toe aan je pan en kook de pasta zolang als dat het op de verpakking is aangegeven en giet af.
- Voeg plantaardige olie in je pan (wees gul) en voeg je pasta weer terug in de pan.
- Roer en voeg al roerend, eerst je peterselie en daarna je feta kaas toe aan de pasta en roer nog 1 of 2 minuten.
- Je Feta pasta met peterselie is klaar om te serveren.
- Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Eet smakelijk!
0 Reacties