Subscribe Us

Simit



Simit - De Simit, ook bekend als "sesam kebab" en "gevrek", die sinds de Ottomaanse periode wordt geconsumeerd en op verschillende manieren bereid wordt, blijft in Turkije de populairste straat snack tussen de maaltijden door. Het wordt een paar minuten in melassewater gelegd, gedempt in sesam, daarna wordt de Simit 20 minuten gebakken in een houtoven en vervolgens verkocht in de bakkerij of op straat. Vandaag heb ik besloten om zelf thuis Simit te maken en dat is fantastisch goed gelukt! Hier onder het recept met uitleg.

Hoe maak je Simit?


Ingrediënten

1 glas water
1 glas melk 
1 eetlepel kristalsuiker 
1 theelepel zout
1 ei
1 pakje instant gist
3,5 - 4 glazen bloem

Voor de bovenkant:

1/2 kopje water
1/2 kopje melasse
1 kom sesam

                                                 

Bereiding

  • Voeg de warme melk, lauw water, gist en suiker in een diepe kom en meng goed.
  • Breek vervolgens het ei erin en meng verder.
  • Voeg beetje bij beetje bloem toe.
  • Voeg het zout toe en kneed verder. Maak een zacht deeg dat niet aan de handen kleeft.
  • Dek het af met vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Verdeel je deeg na het rijzen in kleine bolletjes ter grootte van een walnoot.
  • Verleng twee bollen in een rol en wikkel ze samen in een gebreide vorm en verbind vervolgens de uiteinden. (zie foto)
Voor de bovenkant:
  • Roer het water en de melasse samen in een diepe bord.
  • Rooster de sesamzaadjes lichtjes in een koekenpan en laat afkoelen.
  • Dep de Simit die je hebt bereid in melasse water en daarna in sesam en leg je Simit op de bakplaat met bakpapier. Doe dit heel voorzichtig.
  • Bak de Simit in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 25-30 minuten tot je Simit goudbruin is.
  • Je kunt Simit met alleen Turkse thee of Ayran serveren. Maar in combinatie met een heerlijk ontbijt of lunch is ook een echte aanrader.


Geniet ervan!



Een reactie posten

0 Reacties