Subscribe Us

Vegan Bamya

Okra is één van de meest populaire groenten in de zomer. Je kunt okra ook invriezen voor de wintermaanden of vers drogen in de zon. Hoe maak je Vegan Bamya? Hier is het antwoord..

Hoe maak je Vegan Bamya?


Ingrediënten

500 gr okra
2 tomaten
1 ui
1 rode punt paprika
1 bol knoflook
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel plantaardig olie 
1 eetlepel Salca ( uit de Turkse Supermarkt ) Desgewenst kan je ook tomatenpuree gebruiken.
groentebouillon 
1 volle eetlepel droge munt
2 glazen gekookt water
Sap van een halve citroen


                                               

Bereiding

  • Was al je ingrediënten goed.
  • Snijd de tomaat en rode punt paprika in blokjes en de ui een beetje lang.
  • Rasp de knoflook. Dus niet hakken.
  • Doe de plantaardige olie en roomboter in de pan.
  • Voeg de ui en rode punt paprika toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de okra toe en bak even mee.
  • Voeg de tomaten toe en laat het pruttelen tot je tomaten zacht zijn met gesloten deksel.
  • Voeg als de tomaten gaar zijn het gekookte water toe.
  • Voeg je groentebouillon toe.
  • Voeg na 10 - 15 minuten koken de knoflook, munt en citroensap toe. Kook op laag vuur gedurende 5 - 10 minuten.
  • Serveer je Vegan Bamya warm en eventueel met rijst.
Eet smakelijk..







 

Een reactie posten

0 Reacties