Subscribe Us

Geleli kebab

Geleli of ook wel Gerelli kebab genoemd wordt gemaakt met ossenhaas of lamsvlees evenals aubergine, tomaten en capia pepers. Geleli kebab wordt sinds de latere Ottomaanse tijd  geconsumeerd in de stad Malatya in Turkije. Geleli kebab is één van de niet zo bekende maar smakelijke gerechten in de keuken van Malatya. Geleli kebab, dat wordt bereid met ossenhaas of lamsvlees van groot en kleinvee dat in eigen regio wordt gehouden en is erg geliefd door de lokale bevolking en bezoekers van Malatya.

Ingrediënten

250 g rundergehakt in blokjes gesneden
5 Japanse aubergines
4 groene capia pepers
2 grote sappige tomaten - in blokjes gesneden -
1 ui -fijngesneden-
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels plantaardig olie (voor het vlees)
2 eetlepels olie (voor de aubergines)
1 glas water
Zwarte peper
Zout

                                                 

Bereiding


Aubergines roosteren:
  • Prik met behulp van een vork een paar gaatjes in je aubergines en rooster de aubergines in de oven tot de binnenkant van de aubergines medium zacht zijn.
Voor de Saus:
  • Voeg het vlees in een pan.
  • Rooster het vlees op hoog vuur en laat het water afvoeren en weer opnemen.
  • Voeg daarna wat water en 4 eetlepels olie toe en kook je vlees tot het zacht is.
  • Voeg je fijngesneden ui en paprika toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg een snufje zout toe en meng.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee. Zorg ervoor dat je tomaten niet te zacht zijn.
  • Voeg een snufje zwarte peper en 1 theelepel zout toe en meng.
  • Voeg 1 kopje water toe aan de pan en laat het even sudderen en zet het vuur uit.
Aubergines bakken:
  • Schil en snijd de aubergines in blokken.
  • Voeg 2 eetlepels olie in een aparte pan en voeg de geroosterde aubergines toe, bestrooi ze met een snufje zout, draai ze een paar keer om en bak even.
Combineren:
  • Verdeel de gebakken aubergine blokjes in een borcam of ovenschaal.
  • Giet je saus die je bereid hebt eroverheen.
  • Schud een beetje met je ovenschaal zodat de saus is verdeelt.
  • Bak je Geleli kebab in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 30 minuten lang.
  • Serveer je Geleli kebab met witte rijst en salade.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties