Ingrediƫnten
500 g Spruitjes
2 kleine Wortels
1 Rode punt paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Biber Salcasi of Tomatenpuree
Sap van een halve Citroen
Zout
Plantaardig olie
Circa 3 glazen water - gekookt -
Bereiding
- Was je spruitjes en zet apart.
- Verwarm de olie in een pan.
- Schil en snijd je ui in fijne blokjes, voeg toe aan de pan en fruit lichtjes.
- Was, schil en hak je wortelen in schijfjes van een halve cm, voeg toe aan de pan en fruit mee.
- Was en snijd je rode punt paprika in blokjes en voeg toe.
- Pers je knoflook voeg toe en fruit nog een halve minuut.
- Voeg de Biber salcasi of Tomaten puree toe.
- Voeg je spruitjes toe en bak nog al roerend halve minuut lang.
- Voeg tenslotte je gekookte water toe en breng je Spruitjes stoofpot aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat 10-12 minuten pruttelen op laag vuur.
- Laat een paar minuten afkoelen en giet je Citroen sap over je Spruitjes stoofpot heen.
- Breng op smaak met een snufje zout.
- Je kunt je Spruitjes stoofpot serveren met rijst of bulgur.
Eet smakelijk!
0 Reacties