Subscribe Us

Spruitjes stoofpot


Ingrediënten

500 g Spruitjes
2 kleine Wortels
1 Rode punt paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Biber Salcasi of Tomatenpuree
Sap van een halve Citroen
Zout 
Plantaardig olie
Circa 3 glazen water - gekookt -

                                                 

Bereiding

  • Was je spruitjes en zet apart. 
  • Verwarm de olie in een pan.
  • Schil en snijd je ui in fijne blokjes, voeg toe aan de pan en fruit lichtjes.
  • Was, schil en hak je wortelen in schijfjes van een halve cm, voeg toe aan de pan en fruit mee.
  • Was en snijd je rode punt paprika in blokjes en voeg toe.
  • Pers je knoflook voeg toe en fruit nog een halve minuut.
  • Voeg de Biber salcasi of Tomaten puree toe.
  • Voeg je spruitjes toe en bak nog al roerend halve minuut lang.
  • Voeg tenslotte je gekookte water toe en breng je Spruitjes stoofpot aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat 10-12 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Laat een paar minuten afkoelen en giet je Citroen sap over je Spruitjes stoofpot heen.
  • Breng op smaak met een snufje zout.
  • Je kunt je Spruitjes stoofpot serveren met rijst of bulgur.
Eet smakelijk!

                                          

Een reactie posten

0 Reacties