Subscribe Us

Arnavut Cigeri

                                                  
Arnavut Cigeri - (Albanese lever recept) is een praktische en heerlijk gerecht dat al jaren zijn plaats vindt in de Turkse keuken. Bij de bereiding van Arnavut Cigeri gaat de voorkeur uit naar lamslever, de reden hiervoor is om een ​​zachtere consistentie te verkrijgen. Arnavut Cigeri heeft een heerlijke smaak die zelfs degenen die niet van lever houden zullen lusten. Je zult genieten van deze heerlijke smaak gemaakt van runder of lamslever. Praktisch bereid met maar een paar ingrediënten.


Hoe maak je Arnavut Cigeri?


                                                 


 Ingrediënten

500 g kalfslever (in blokjes gesneden)

2 grote aardappelen (in blokjes gesneden)

1 glas bloem

1 theelepel zout

1 theelepel paprikapoeder

Zonnebloemolie om te frituren

                                                 

Bereiding

  • Snijd de aardappelen en lever in grote blokjes en voeg beide in een aparte kom.
  • Bebloem de leverblokjes in een grote schaal en zeef de overtollige bloem met behulp van een zeef.
  • Bak eerst de in blokjes gesneden aardappelen in hete frituurolie en leg ze op een schaal met keukenpapier om de overtollige vet af te voeren.
  • Voeg vervolgens de lever toe en bak. Maar niet te lang, het is binnen 3-5 minuten gaar.
  • Roer een paar keer om tijdens het bakken.
  • Voeg de gebakken aardappel en lever in een grote kom, strooi er zout en paprikapoeder op, meng het goed door elkaar zonder te pletten en leg het op een serveerschaal.
  • Serveer je Arnavut Cigeri warm met Ui salade.

Eet smakelijk!


    

    

    

Een reactie posten

0 Reacties