Subscribe Us

Pileli borek


Pileli borek Uitspraak - Pie-le-lie Borek dat geplooide borek betekent is een zowel praktische en lekker flinterige borek die je kunt bereiden voor je zelf en of je dierbaren. Eet smakelijk avast!

Hoe maak je Pileli Borek?


Ingrediënten

Voor de Borek:

1 pakje Baklavalik yufka - filodeeg voor baklava uit een Turkse Supermarkt

Voor de saus:

2 eieren

1 glas koud water

1 glas melk

1 dessertlepel maiszetmeel

 ¾ glas zonnebloemolie

desgewenst een snufje zwarte peper

Voor de vulling:

250 gr Feta kaas

Klein bosje platte peterselie

Bereiding

  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg je Feta kaas in een kom, prak met behulp van een vork en mix met je fijngehakte peterselie en je vulling is klaar :)
  • Voeg vervolgens al je ingrediënten voor de saus in een kom en klop tot je een gladde saus hebt. Je saus is ook klaar!
Combineren:
  • Neem elke keer 1 filodeeg en vouw het door midden en leg het in je ovenplaat.
  • Besprenkel de filodeeg met de Feta vulling die je hebt bereid.
  • Zorg er vervolgens voor dat je het deeg als een waaier laat krimpen met behulp van je vingers. (Denk bijvoorbeeld aan dat je voeger op school een waaier  knutselde).
  • Herhaal dit tot al je filodeeg op is en schik de filodeeg op, naast of onder elkaar in de ovenplaat. --zie foto-
  • Verdeel de saus die je hebt bereid over je Pileli Borek heen en laat je Pileli borek 45 minuten rusten in de koelkast.
  • Bak je Pileli Borek in een voorverwarmde oven op 180 graden tot je Pileli Borek helemaal goudbruin is.
  • Serveer je Pileli Borek bijvoorbeeld met Turkse thee.

Eet smakelijk!


 

Een reactie posten

0 Reacties