Subscribe Us

Gevulde spinaziebladeren


Gevulde Spinaziebladeren - Zoals je weet, is spinazie een gezonde ijzerbron in ons leven, spinazie wordt in verschillende recepten gebruikt. Zelfs in desserts. Zie het recept voor Spinaziecake met room. Vandaag heb ik voor het eerst de spinaziebladeren gevuld met rijst en gehakt vulling en het was heerlijk. Lees verder voor recept en uitleg om Gevulde spinaziebladeren gemakkelijk te bereiden Veel succes alvast…

Hoe maak je Gevulde spinaziebladeren?

                                            

Ingrediënten

2 bosjes spinazie

250 gr. rundergehakt

4 middelgrote uien

Een halve glas rijst

1 kleine tomaat

1 eetlepel tomatenpuree

1 espresso kopje zonnebloemolie

kwart espresso kopje olijfolie

zwarte peper

paprikapoeder

komijn

gedroogde munt

zout


Voor de saus:

Halve glas water 1 theelepel tomatenpuree of (Bibersalcasi)


Voor de garnering:

yoghurt

knoflook

roomboter


Bereiding

  • Was de spinaziebladeren grondig en leg ze 5 tot 10 seconden in kokend water en giet ze af.
  • Hak de uien fijn, rasp vervolgens de tomaat, voeg de tomatenpuree, zonnebloemolie, olijfolie en al je kruiden toe in een kom en meng.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en meng.
  • Was de rijst en voeg deze ook toe aan de kom.
  • Wikkel de spinazie bladeren voorzichtig in met de gehaktvulling als een sigaar en leg ze naast elkaar in de pan.
  • Meng het water met de tomatenpuree in een glas en giet over je Gevulde Spinaziebladeren heen tot het water aan de oppervlakte komt .
  • Leg er een hitte bestendige bord op en sluit de deksel.
  • Zet het vuur lager als het water begint te koken en kook ongeveer een half uur op laag vuur. Controleer tussendoor.
  • Serveer de Gevulde spinaziebladeren desgewenst met knoflookyoghurt en besprenkel met gesmolten roomboter.
Eet smakelijk!

        

        

        

                                      


Een reactie posten

0 Reacties