Subscribe Us

5 x Lekkere Turkse drankjes

MAAK KENNIS MET DE TRADITIONELE TURKSE DRANKJES

Het is tijd voor de smaken die jou energie geven en in beweging brengen. Laten we bijkomen met de  recepten van verschillende Turkse drankjes.


1) MUNTTHEE MET CITROEN

                                       

Muntthee wordt gemaakt van muntblaadjes. De pepermuntplant is thuis heel gemakkelijk te kweken en daarom populair in gebruik. Muntblaadjes bevatten menthon, menthol, citroenextract en heel veel antioxidanten en is daarom erg gezond. In de oude Griekse, Romeinse en oude Egyptische culturen werd de Muntthee zelfs gebruikt voor medicinale doeleinden.

Klik hier om te leren hoe je Muntthee met Citroen maakt.


2) TURKSE KOFFIE


Turkse koffie is misschien wel één van de meest bekende koffiesoorten ter wereld. Onmisbaar bij uitnodigingen en momenten van plezier. Het belangrijkste detail bij het zetten van Turkse koffie, is het correct instellen van de juiste verhouding van water-koffie-suiker. In mijn recept kan je de juiste verhouding terug vinden voor de geliefde Turkse Koffie...3) AYRANAyran is een frisse zoute drank die gemaakt wordt door water aan yoghurt toe te voegen. Ayran is een populaire drank uit de Turkse keuken. Naast dat het heerlijk is, is Ayran een voedzame drank vanwege de verschillende gezonde ingrediënten...4) AARDBEI SORBET


Zoek je een verfrissend recept met een plezierige smaakbeleving van zomerzoete aardbeien. Sorbet drankjes zijn op zijn koudst het lekkerst!5) ABRIKOZEN SAP

                                       

Een uitstekende abrikozen drank met darm reinigende eigenschappen en heerlijke zoete smaak. Één glas abrikozen sap of 2-3 abrikozen per dag is erg gezond voor zowel kinderen als volwassenen. Omdat het de spijsvertering vergemakkelijkt, is het een ontspannend sapje.

Een reactie posten

0 Reacties