Subscribe Us

Adana Tava



Adana Tava - Adana pannetje; Als je nog niet weet, wat je vanavond gaat koken, dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Ik laat je graag kennis maken met deze overheerlijke Aubergine gerecht met een unieke smaak. Het is simpel en praktisch te bereiden en past goed bij een koolhydraatarm dieet. Je kunt het ook consumeren met rijst, bulgur of brood. Adana Tava wordt meestal gemaakt in combinatie met rundvlees. Volg het onderstaand recept zodat je deze smaak niet mist. 

Hoe maak je Adana Tava ?

Ingrediënten

1 kg Runder spareribs
1 ui - in blokjes gesneden -
4 grote aubergines - gewassen en in middelgrote blokjes gesneden -
4 groene punt paprika´s - in stukjes gesneden -
2 klein formaat rode punt paprika´s - in stukjes gesneden -
3 tomaten - in blokjes - 
5 teentjes knoflook - in de lengte gesneden -
1 eetlepel peperpasta - verdund met 1 glas water -
1 of 2 el. zonnebloemolie


Bereiding

  1. Begin eerst met al je ingrediënten in het lijstje klaar te zetten.
  2. Schik je Runder spareribs naast elkaar op de bodem van een pan.
  3. Verdeel de ui over de Runder spareribs.
  4. Verdeel de aubergine bovenop de Runder spareribs.
  5. Voeg de knoflook toe en verdeel.
  6. Voeg de tomaten toe en verdeel.
  7. Schik de paprika´s boven op je tomaten en verdeel de rest van je knoflook.
  8. Verdun 1 eetlepel peperpasta in 1 glas water met 1 el. zonnebloemolie en giet de saus gelijkmatig over al je ingrediënten in de pan.
  9. Sluit het deksel en breng de Adana Tava aan de kook op middelhoog vuur.
  10. Zet het vuur lager als het begint te koken en laat je Adana Tava ongeveer 40-60 zachtjes doorkoken tot al je ingrediënten gaar zijn.
  11. Open af en toe het deksel, controleer en druk je groenten aan met een houtenlepel.
  12. Serveer je Adana Tava warm.

Eet smakelijk en geniet ervan!


       

Een reactie posten

0 Reacties