Subscribe Us

Gebakken kip

              
Gebakken Kip of ook wel Tavuk Sote genoemd is een klassieker tussen de Turkse Kip gerechten dat wordt gegeten met rijst of brood. Je kunt Gebakken Kip - Tavuk Sote gemakkelijk in een paar simpele stappen bereiden die ik hieronder heb beschreven. 


Hoe maak je Tavuk Sote?


Ingrediënten 


500 gram kipfilet

2 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel tomatenpuree

2 groene capia pepers ( Verkrijgbaar in een Turkse winkel )

1 rode punt paprika

1 ui

2 teentjes knoflook

2 tomaten

Zwarte peper

Chili vlokken

Zout

1 glas water


                                                    

Bereiding 

  • Was en snijd het kippenvlees in blokjes.
  • Schil en hak de ui fijn.
  • Hak de capia pepers julien en snijd de tomaten in blokjes.
  • Bak de kipfilet op laag vuur onder af en toe roeren.
  • Voeg de uien en de fijngesneden knoflook toe nadat het water een beetje is opgenomen en uitgelekt is.
  • Voeg na 1-2 minuten roosteren de capia pepers toe.
  • Voeg als de capia pepers zacht zijn de tomaat, tomatenpuree, kruiden en zout toe en bak verder tot je tomaten zacht zijn.
  • Voeg tot slot 1 glas water toe, sluit de deksel en kook nog circa 15 minuten tot het vlees gaar en zacht is.
  • Serveer warm en eventueel met rijst of brood.

Eet smakelijk..


    

      
  
    

        

    

Een reactie posten

0 Reacties