Gebakken Kip of ook wel Tavuk Sote genoemd is een klassieker tussen de Turkse Kip gerechten dat wordt gegeten met rijst of brood. Je kunt Gebakken Kip - Tavuk Sote gemakkelijk in een paar simpele stappen bereiden die ik hieronder heb beschreven.
Hoe maak je Tavuk Sote?
Ingrediënten
500 gram kipfilet
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel tomatenpuree
2 groene capia pepers ( Verkrijgbaar in een Turkse winkel )
1 rode punt paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
Zwarte peper
Chili vlokken
Zout
1 glas water
Bereiding
- Was en snijd het kippenvlees in blokjes.
- Schil en hak de ui fijn.
- Hak de capia pepers julien en snijd de tomaten in blokjes.
- Bak de kipfilet op laag vuur onder af en toe roeren.
- Voeg de uien en de fijngesneden knoflook toe nadat het water een beetje is opgenomen en uitgelekt is.
- Voeg na 1-2 minuten roosteren de capia pepers toe.
- Voeg als de capia pepers zacht zijn de tomaat, tomatenpuree, kruiden en zout toe en bak verder tot je tomaten zacht zijn.
- Voeg tot slot 1 glas water toe, sluit de deksel en kook nog circa 15 minuten tot het vlees gaar en zacht is.
- Serveer warm en eventueel met rijst of brood.
Eet smakelijk..
0 Reacties