Subscribe Us

5 x Verleidelijke aubergine recepten

DE FAVORIETE AUBERGINE GERECHTEN UIT DE TURKSE KEUKEN

Aubergine een favoriet van de Turkse keuken! Aubergine wordt sinds de Ottomaanse tijd in meer dan 150 verschillende soorten Turkse gerechten gebruikt. Door er elke keer een andere uitstraling, bereidingswijze en smaaksensatie aan toe voegen hebben ze in die tijd het volk volledig verrast. Hoe zou je het vinden om je zelf en/of je gasten ook te verrassen met deze heerlijke aubergine gerechten?

1) AUBERGINE MOUSSAKA


Moussaka is een van de meest geliefde en favoriete groentegerechten. Het gerecht wordt bereid met groenten zoals courgette, aardappelen, aubergine te combineren met vlees of gehakt. Het wordt zowel bereid met vlees als zonder vlees.


2) IMAM BAYILDI


Imam bayildi "De Imam valt flauw". In de oudheid trouwt een imam met de dochter van een rijke olijfoliehandelaar. Er zit volop olijfolie in de uitzet van de vrouw van de imam, die dol is op eten. De nieuwe bruid bereid regelmatig het gerecht "Imam bayildi" voor haar man. De naam van het gerecht is natuurlijk nog geen imam bayildi "De Imam valt flauw". De imam, die het eten erg lekker vindt,...

3) ALI NAZIK


Het verhaal van Ali Nazik of ook wel "Vriendelijke Ali" genoemd; Yavuz Sultan Selim houdt op een dag één van zijn maaltijden. Toen draaide hij zich om naar de tafel en zei: "Welke vriendelijke hand "eli nazik" heeft het goed gedaan?" vraagt ​​hij en...
4) BABAGANNOUSH


Babagannoush is een zeer elegante en heerlijke salade die je aan je dierbaren kunt serveren met zijn robuuste aangename geur en voortreffelijke smaak van aubergine en paprika.

5) DOLMA


Dolma een onmisbare heerlijke smaak uit de Turkse keuken. Dolma, dat zo populair was in de Ottomaanse keuken, trok in die tijd de aandacht van de reizigers en werd het gerecht van mond op mond doorverteld aan de volk in Europa. Het recept voor Dolma werd voor het eerst uitgegeven in Europa  in een Engels kookboek uit de 17e eeuw. Als jij het recept nog niet hebt uitgeprobeerd, nodig ik je uit voor dit recept.

Klik hier om te leren hoe je Dolma maakt.

Een reactie posten

0 Reacties