Subscribe Us

Dit zijn de 5 meest heerlijke Turkse Soepen

MAAK KENNIS MET DE TURKSE SOEPEN

Soep is het beste gerecht dat je kunt eten om je maag te ontspannen voordat je begint met eten of wanneer je weinig eetlust hebt. De Turkse keuken is rijk aan soepvariaties. Hoe zou je het vinden om deze heerlijke Turkse soepen vandaag te leren kennen? Ik heb de 5 lekkerste Turkse soepen voor je samengesteld. Als je wilt, kun je de recepten van de Turkse soepen bekijken via de links die ik heb toegevoegd. Eet smakelijk.


1) MERCİMEK ÇORBASI


Linzensoep is één van de klassieke smaken uit de Turkse keuken. Er zijn geruchten dat ongeveer 3.500 jaar geleden rode linzen werden uitgevonden, gekookt en geconsumeerd als soep. Vroeger werden de ingrediënten die erin werden gedaan geplet met behulp van een zeef om er een gladde Linzen soep van te maken, dankzij de huishoudelijke apparaten die tegenwoordig in onze keukens worden gebruikt is het veel simpeler geworden om de linzen soep te bereiden. Waardoor de vezels en vitaminen  in je soep wordt behouden. Op welke manier je de soep ook bereid, is citroen en zwarte peper onmisbaar voor de Linzen soep!


2) YAYLA ÇORBASI


Yayla corbasi dat Lentesoep betekent, is een stevige soep die je ook als hoofdgerecht kan benuttigen omdat het zeer voedzaam is en meestaal gekookt wordt met peulvruchten. Het wordt meestal bereid met yoghurt en rijst en is daarom goed vullend.

Klik hier om te leren hoe je Lentesoep maakt.

3) EZOGELIN ÇORBASI


Ezogelin-soep is een onmisbare soep voor in de wintermaanden. Met zijn milde knoflook en pittige smaak is de Ezogelin-soep perfect bij verkoudheid. Achter de heerlijkheid van de soep is er ook een triest verhaal. Ezoelin-soep ontleent zijn naam aan de bruid Zöhre, die ongelukkig was in haar eerste huwelijk werd via de berdel (een oude Turkse traditie) tegen haar wil in opnieuw uitgehuwelijkt naar Syrië.
Daar kreeg zij tuberculose en stierf voordat zij haar heimwee kon verlichten. De hele volk kent haar als Ezo-bruid waardoor de soep die Zöhre regelmatig maakte met het verlangen naar haar vaderland, naar haar is vernoemd.4) EKSILI KOFTE


Een heerlijk recept voor Zure gehaktballen soep met bleekselderij. Gezond en simpel om te bereiden. De combinatie van kofte met groenten heeft een versterkend en genezend effect op je gezondheid in de koude wintermaanden.
5) TURKSE BONENSOEP


Droge bonen zijn ongetwijfeld één van de meest populaire boon die gebruikt wordt voor hoofdgerechten in de Turkse keuken. De Turkse Bonensoep is erg geliefd aan tafels. Gedroogde witte bonen bevatten veel eiwitten en houden de bloeddruk in balans. Gedroogde bonen ontspannen het spijsverteringsstelsel en beschermt ook de gezondheid van botten. Je kunt met een paar kleine details je Turkse Bonensoep overheerlijk maken!

Een reactie posten

0 Reacties