Subscribe Us

5 x de lekkerste Mezedes

MAAK KENNIS MET DEZE WAANZINNIGE MEZEDES

Wanneer we het hebben over de Turkse keuken, is het belangrijk om de mezedes niet te vergeten! De kleurrijke en smakelijke Mezedes verrijken de meest speciale tafels en is een soort voorafje die de eetlust opwekt en je klaarmaakt voor het hoofdgerecht. Met deze speciale mezedes, veranderen zelfs de meest kleurloze tafels in een restaurant, je creëert er stijlvolle presentaties en fancy eettafels mee..


1) HUMUS

De welbekende Humus heb je vast weleens zien liggen in de Supermarkten. Hummus is één van de eenvoudige, bevredigende, overheerlijke mezedes met kikkererwten. Je kunt er een twist aan brengen, door het toevoegen van gedroogde tomaten of basilicum aan Hummus recepten, die meestal worden geserveerd met gebakken olie en chili vlokken. Hummus op je toast of als een gezellige aanvulling op je high tea..


2) ACILI EZMEAcili ezme dat Pittige pasta betekent;  is een geweldige smaak die de eetlust opwekt tijdens de maaltijd. De pittigheidsgraad kan je naar eigen smaak aanpassen en desgewenst verrijken met walnoten. Jouw pittig liefhebbende gasten zullen versteld staan van jou pittige klusje voor een pittig crushje!


3) RODE BIETEN HUMMUS


Hummus met een Hollandse twist waar ze de mooie roze kleur aan heeft te danken. De rode bieten hummus smaakt smeuïg en net zo lekker als dat het eruit ziet.


4) HAYDARI


Haydari; één van de meest populaire onmisbare bijgerechten uit de Turkse keuken. Met dit recept maak je eenvoudig het legendarische mezedes haydari recept, bereid met de toevoeging van gezeefde yoghurt, witte kaas, olijfolie en munt.


5) MUHAMMARA

Muhammara; Een geweldige combinatie van verschillende soorten kruiden, kikkererwten en walnoten. De kleur van Muhammara wordt verrood door de peperpasta en tomatenpuree die er in zit, waar ook de naam van de mezedes naar is vernoemd.


Een reactie posten

0 Reacties